• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kums is de nieuwe "man van 20 miljoen" bij Gent

  Sven Kums krijgt de handen op elkaar bij de kampioen.

  AA Gent hanteert de "Moses Simon-tactiek" om elke interesse voor zijn kapitein Sven Kums af te wimpelen. "Blijf eraf, tenzij voor 20 miljoen euro", is manager Michel Louwagie duidelijk.

  De 27-jarige Sven Kums is de regulator op het Gentse middenveld. De man met vista blijft ook in de Champions League met slimme passes en assists strooien. 

  Gent-manager Louwagie weet dat zijn kapitein zich wellicht op de radars van heel wat ploegen gespeeld heeft. En daar wil hij Kums, die voor 1,5 miljoen euro kwam in 2014, weer snel vanaf. Hij wil niet dat zijn deur in de wintertransferperiode wordt platgelopen.

  "Voor 8 miljoen euro doen we Kums niet weg. Alleen als ze met zotte bedragen komen, zal ik luisteren.", zegt Louwagie in de kranten.

  "Het is zoals ik vorig jaar heb gezegd over Simon: "We vragen 20 miljoen en laat mij nu rust." Niemand moet Kums dus benaderen, tenzij voor 20 miljoen. Spelers vertrekken beter in de zomer dan in de winter."

  Louwagie zal Kums ook niet paaien met een contractverbetering. "Hij heeft nog een contract tot 2018, dus het is niet dringend om hem te verlengen. Hij zit ook al aan de limiet in onze loonvork."

  "We werken bij Gent bovendien liever met hoge premies dan met hoge lonen. De spelers kunnen gigantisch veel verdienen door kampioen te worden, of als ze winnen in de Champions League. Dat vinden wij een gezonde drijfveer." 

  "Geen gezaag rond hoofd van Simon"

  Moses Simon, de vorige speler die van Louwagie het prijskaartje van 20 miljoen opgeplakt kreeg, is nog maar een schim van de dribbelkunstenaar die vorig jaar iedereen verstomde.

  "Een gast van 20 jaar mag al eens een terugval hebben", zegt Louwagie erover. "Het komt wel weer goed met hem, hoor. De buitenwereld maakt zich daar meer zorgen over."

  "En we bekijken het positief, hij zal nu wat langer in Gent blijven. Hij is nu eventjes verlost van dat gezaag over een transfer."