• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Romain Grosjean verhuist naar het nieuwe F1-team Haas

  Grosjean rijdt volgend jaar voor Haas.

  De nieuwbakken Amerikaanse F1-renstal Haas heeft een eerste rijder vastgelegd. De Fransman Romain Grosjean stapt in "het interessante project van Gene Haas".

  Romain Grosjean heeft al 78 Grote Prijzen op de teller en reed daarin al tien keer naar een podiumplaats. Nu verlaat hij het noodlijdende Lotus om een nieuw avontuur te schrijven bij Haas.

  Deze renstal is het geesteskind van Gene Haas, die zijn sporen al in de Nascar verdiende. Haas wordt de eerste F1-ploeg die vanuit de Verenigde Staten geleid wordt sinds 1986.

  "We staan onder druk om een Amerikaan een stuur te geven, maar we zochten vooral een ervaren rijder. Ons doel is niet om het "the American way" te doen, maar wel om er te staan in de meest competitieve discipline in de autosport", legt Haas de keuze voor Grosjean uit.

  Grosjean, die momenteel negende staat in de WK-stand, is erg geboeid door het project. "Er wordt hier voor een nieuwe aanpak gekozen en ik denk dat die succesvol kan zijn."

  "Het is indrukwekkend wat er al staat en ik ben trots dat ik er deel kan van uitmaken", gaf de Fransman mee. Hij vindt het ook inspirerend dat Haas met Ferrari-motoren zal rijden.

  Een tweede rijder is er nog niet, daarvoor zou de Mexicaan Esteban Gutierrez wel nadrukkelijk in beeld zijn.