• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Platini: "Ik ben nog altijd kandidaat om Blatter op te volgen"

  Platini was voor de onthullingen de topfavoriet om Blatter op te volgen.

  Heeft Michel Platini smeergeld ontvangen van FIFA-baas Sepp Blatter? Dat zoeken de Zwitsers momenteel uit. Platini doet de beschuldigingen af als laster en wil nog altijd FIFA-voorzitter worden. "Ik wil nog altijd mijn plannen ontvouwen om het voetbal weer geloofwaardig te maken."

  Onlangs doken documenten op die zowel Sepp Blatter als Michel Platini in nauwe schoentjes brengen. De eerste zou de tweede 1,8 miljoen euro hebben gegeven.

  De Zwitserse autoriteiten zoeken nu uit of die betaling koosjer was of niet. Het onderzoek focust zich op Blatter, maar ook Platini blijft niet buiten schot. "We beschouwen hem niet enkel als een getuige, maar ook niet als een beschuldigde. Ergens iets tussen de twee", laat de aanklager weten.

  In een interview met persagentschap AFP wuift Platini alle beschuldigingen weg. "De betaling was nog een deel van mijn salaris dat ik nog te goed had", zegt de UEFA-voorzitter.

  "Ik was tussen 1998 en 2002 adviseur voor Blatter bij de FIFA, maar wegens de financiële situatie van de organisatie kon ik mijn volledige honorarium niet meteen krijgen."

  "Pas in 2011 heb ik de rest van mijn loon ontvangen. Ik heb dat geld altijd braafjes aangegeven bij de autoriteiten. De betaling heeft dus niets met de herverkiezing van Blatter te maken."

  "Ik heb mezelf niets te verwijten. Daarom sta ik ook ter beschikking van alle autoriteiten. Ik ben ook zelf naar de Ethische Commissie van de FIFA gestapt. Ik vrees geen schorsing, want ik heb niets verkeerd gedaan."

  Platini blijft dan ook kandidaat om Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. "Ik wil nog altijd mijn plannen ontvouwen om het voetbal weer geloofwaardig te maken."