• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Veldhoven: "De gezangen van het publiek doen pijn"

  Westerlo-trainer Van Veldhoven buigt het hoofd na de match tegen STVV.

  Westerlo ging gisteren in eigen huis met de billen bloot tegen STVV. Trainer Harm van Veldhoven was de kop van Jut bij de supporters, maar denkt niet aan een ontslag. "We moeten tot rust komen en bezinnen. We werken hard, maar spelen nog te wisselvallig", is zijn antwoord.

  Westerlo kwam ongelukkig op achterstand tegen Sint-Truiden en slikte nog voor de rust een tweede treffer. "Net voor de pauze kunnen we de 1-2 maken, maar dat laten we na", analyseert Van Veldhoven.

  "Na het tweede tegendoelpunt verkrampten de spelers, maar we bleven hard werken. Ik probeerde het nog met wat wissels halverwege, maar het kon niet baten."

  "Sint-Truiden kon in de tweede helft zijn geliefkoosde spel spelen en op de counter loeren. Dat deden ze goed en zo maakten ze er nog 0-3 van. We kregen nochtans veel goede kansen op de aansluitingstreffer, maar het was telkens net niet."

  De Westerlo-supporters lieten duidelijk merken dat ze niet konden smaken wat er op het veld getoond werd en schreeuwden "Harm buiten". "Dat doet uiteraard pijn om te horen", bevestigt Van Veldhoven. "Toch heb ik niet het gevoel dat het op is."

  "Die gezangen van het publiek doen wel meer pijn dan de 0-3, maar ik besef dat het uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de coach is. We moeten tot rust komen, wat bezinnen en dan zien we wel. We werken hard, maar spelen te wisselvallig."

  De doelpunten uit Westerlo-STVV: