• home
 • video
 • pas verschenen

  Florenzi na zijn wereldgoal tegen Barcelona: "Stond zelf ook versteld"

  AS Roma viert de waanzinnige goal van Alessandro Florenzi.

  Is de Goal van het Jaar in de Champions League al bekend? Het pareltje van Roma-speler Alessandro Florenzi tegen Barcelona is alvast een grote kanshebber. Florenzi kon het zelf amper geloven, terwijl Barça-doelman Ter Stegen een déjà vu moet gehad hebben.

  Barcelona was tegen AS Roma na 21 minuten op voorsprong gekomen, maar de gelijkmaker van de Romeinen was er eentje waar zelfs Messi en co jaloers op zouden zijn. De rechtsback van Roma jaste de bal er van net over de middenlijn in.

  "Het was een geweldige goal, ik stond zelf ook versteld", zegt Florenzi. "Het is geen goal die je elke dag maakt. Als ik de beelden opnieuw bekijk, word ik emotioneel. Ik zag Dzeko voorin lopen, maar hij wilde de bal niet. Dus probeerde ik maar eens op doel te trappen. In het slechtste geval was het een doeltrap voor Barcelona."

  Ter Stegen laat zich al voor de tweede keer vangen

  Opvallend: het was al de tweede keer dit seizoen dat Barcelona-doelman Marc ter Stegen zich in de luren liet leggen met een schot vanaf de middenlijn. In de Spaanse Supercup tegen Bilbao was het Mikel San Jose die de Duitser te grazen nam van in de middencirkel.

  Pjanic gaf vorig jaar al het goeie voorbeeld

  Ook bij AS Roma waren ze niet aan hun proefstuk toe. In de zomer van 2014 scoorde Miralem Pjanic al eens vanaf de eigen helft in een oefenpot tegen Manchester United.