• home
 • video
 • pas verschenen

  Breschel wordt wegkapitein bij Cannondale-Garmin

  Breschel is bij Tinkoff-Saxo op een dood spoor verzeild.

  Cannondale-Garmin heeft zich versterkt met Matti Breschel. "Ik kijk al uit naar de voorjaarsklassiekers, waar ik hopelijk weer goede resultaten behaal", vertelt de 31-jarige Deen.

  Als superknecht van Fabian Cancellara brak Matti Breschel in 2009 helemaal door in het Vlaamse werk. De bonkige Deen eindigde toen zesde in de Ronde van Vlaanderen. 

  Een jaar later veroverde hij de zegebloemen in Dwars door Vlaanderen. Als schaduwfavoriet in de Ronde liep het helemaal verkeerd. Breschel had in volle finale mechanisch pech en de mecanicien talmde om hem een nieuwe fiets te geven (zie video hieronder).

  Bij Cannondale-Garmin probeert de Deen - die bij Tinkoff-Saxo op een dood spoor verzeild geraakt was - zijn carrière nieuw leven in te blazen.

  "Matti is en blijft een groot talent", vertelt Cannondale-manager Jonathan Vaughters. "Hij moet in de kasseiklassiekers zijn ervaring doorgeven aan de jonge snaken."

  Breschel zelf is blij dat hij volgend seizoen andere oorden mag opzoeken: "Ik heb heel veel respect voor Jonathan Vaughters. Ik kijk heel erg uit naar de voorjaarsklassiekers, waar ik hopelijk weer resultaten kan boeken."

  Retro 2010: mecanicien verknalt de Ronde van Breschel