• home
 • video
 • pas verschenen

  Boeckmans wordt morgen geopereerd: "Het ergste is voorbij"

  Kris Boeckmans kan beginnen aan een lange revalidatie.

  Een week nadat hij ontwaakt is uit zijn coma, wacht er Kris Boeckmans donderdag een negen uur durende gezichtsoperatie. "De eerste stappen richting herstel zijn gezet", zegt Lotto-Soudal.

  In de Grote Prijs van Wallonië stak Jens Debusschere ploegmaat Kris Boeckmans een hart onder de riem door in zijn zegegebaar de "B" van Boeckmans te vormen.

  "Kris is terug onder ons", zegt Lotto-Soudal. "Maar er wacht hem nog een lange revalidatie. Kris is ondertussen al tien kilogram vermagerd, praat heel moeilijk en het bezoek moet kort gehouden worden."

  "Normaal gezien wordt hij donderdag geopereerd aan zijn gezicht. Een ingrijpende operatie van acht à negen uur. Er moeten veel breuken hersteld worden: de kaakbeenderen, de tanden, boven- en onderkaak en neus."

  "Na de operatie krijgt hij een spreekverbod van twee weken zodat alles goed kan genezen."

  "Kris is op de goede weg, maar hij heeft wel nog een lange weg af te leggen. We zijn in elk geval opgelucht dat hij nu al zo ver staat. Het ergste is achter de rug."

  Voor het eerst zijn sinds zware val in de Vuelta stuurde Kris Boeckmans vandaag op Twitter een bericht de wereld in: "Het was één van mijn zwaarste koersen ooit, maar ik heb het gehaald."