• home
 • video
 • pas verschenen

  Vannieuwkerke over Pieters: "Dit heeft iedereen gezien"

  Karl Vannieuwkerke: "Thomas Pieters slaat ook ontzettend ver."

  Thomas Pieters (23) maakt indruk in de golfwereld. Ook op Karl Vannieuwkerke, die de golfmicrobe flink te pakken heeft. "Misschien kan hij volgend jaar al de PGA Tour op", denkt onze commentator.

  "Pieters maakt indruk"

  Thomas Pieters heeft gisteren op de Kennemer bij Zandvoort in Nederland de KLM Open gewonnen.

  "Twee weken geleden was hij de beste in Tsjechië. Daar boekte hij zijn eerste eindzege op de European Tour. Dat betekent toch al wat", weet Karl Vannieuwkerke.

  "Nu zit hij al aan twee stuks, dat is ongelooflijk. Nicolas Colsaerts, de voormalige Belgische vaandeldrager van het golf, heeft in zijn hele carrière maar twee European Tour-toernooien gewonnen. Pieters doet dat al na twee jaar op de Tour."

  "Dit heeft iedereen gezien. Ook omdat Pieters indruk maakt met de manier waarop hij speelt. Hij is ijzig kalm op de baan."

  "PGA-droom komt dichterbij"

  "Thomas Pieters slaat ook ontzettend ver", merkt Karl Vannieuwkerke op. "Nicolas Colsaerts, The Belgian Bomber, sloeg al heel ver. Pieters hoeft niet voor hem onder te doen. Dat heeft hij in Zandvoort meermaals bewezen."

  "Op de par-4-holes lag hij al vaak heel dicht bij de green voor zijn tweede shot. Dat zijn zaken die indruk maken. Niet alleen hier, ook over de plas in de PGA Tour."

  "Dat is nog een stapje hoger. Daar droomt hij van. En ik denk dat die droom stilaan dichterbij komt. Misschien kan hij volgend jaar al de PGA Tour op."

  Nicolas Colsaerts speelde al op de PGA Tour. "Hij had het moeilijk met de cultuur in Amerika. Pieters is dat helemaal gewoon. Hij heeft daar school gelopen en heeft er al heel goed gespeeld bij de amateurs. In zijn geest is Pieters een halve Amerikaan."

   

  "Rustig, werker én atleet"

  "Zijn toekomst oogt bijzonder mooi", besluit Karl Vannieuwkerke. "Pieters is een hele rustige jongen en harde werker én een atleet."

  "Ik hoor heel vaak dat golf geen sport is. Als je Thomas Pieters bekijkt, moet je echt wel het tegendeel beweren. Het is een rasatleet die heel vaak in het krachthonk zit."

  Pieters duikt top 100 binnen

  Na zijn overwinning in Zandvoort heeft Thomas Pieters een reuzensprong gemaakt op de wereldranglijst. De 23-jarige speler heeft zijn positie met maar liefst 53 plaatsen verbeterd.

  Met een 88e plaats heeft Pieters zich stevig in de top 100 genesteld. Eind vorig jaar stond hij nog op de 240e plaats.

  Wereldranglijst golf:

  1. Rory McIlroy (NIe) - 11.9826
  2. Jordan Spieth (VS) - 11.9596
  3. Jason Day (Aus) - 10.9435

  88. Thomas Pieters - 1.7055
  218. Nicolas Colsaerts - 0.8370