• home
 • video
 • pas verschenen

  Jurgen Van den Broeck trekt naar Katjoesja

  Van den Broeck neemt afscheid van Lotto-Soudal.

  Jurgen Van den Broeck heeft met Katjoesja een nieuwe werkgever gevonden. Van den Broeck neemt afscheid van Lotto-Soudal en tekent bij de Russische ploeg voor één jaar. "Ik start opnieuw met de ambitie van een neo-prof", klinkt onze landgenoot opgetogen.

  De overstap naar Katjoesja hing al een tijdje in de lucht, maar nu heeft Van den Broeck ook officieel zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen bij de Russische wielerformatie. Katjoesja heeft met Van den Broeck een nieuwe pion voor in de grote rondes.

  Ook Jurgen Van den Broeck is blij dat hij na negen jaar bij Lotto Soudal andere lucht kan opsnuiven. "Na negen jaar was het tijd om te verhuizen. Ik miste het vertrouwen van het team. Bij Katjoesja geloven ze dat ik opnieuw mijn hoogste niveau kan halen."

  "Het voelt als een enorme eer. In welke grote ronde(s) ik ook start, ik zal er het maximum proberen uithalen. Ik start opnieuw met de ambitie van een neo-prof", besluit Van den Broeck.

  Momenteel vertoeft Van den Broeck nog in België. Hij stapte uit de Vuelta om zich optimaal te kunnen voorbereiden op het WK tijdrijden in Richmond in de Verenigde Staten.