• home
 • video
 • pas verschenen

  Ramos: "Het gedrag van Piqué heeft hem niet geholpen"

  Ramos en Piqué vormen het centrale duo achterin bij Spanje.

  Gerard Piqué heeft het verkorven bij een deel van het Spaanse publiek. Sergio Ramos, ploegmaat bij Spanje, tegenstander bij Real Madrid, slaat en zalft. "Ik wil niemand veroordelen, maar als ik een prijs win, dan denk ik er zelfs niet aan om over anderen te praten."

  Tijdens de EK-kwalificatiematch tegen Slovakije in Oviedo werd Piqué vorige week uitgejouwd door een deel van de Spaanse thuisfans. Sommige fans nemen de Barcelona-speler kwalijk dat hij zich al meermaals negatief uitliet over rivaal Real Madrid, de club van Sergio Ramos (zie "Lees ook").

  Ramos kreeg gisteren vragen over de reacties van de fans. "We maken allemaal fouten. Ik maak er zeker niet minder dan andere mensen, maar het is de verantwoordelijkheid van elke speler om zijn hand te durven opsteken als hij iets fout doet. Gezien de rivaliteit tussen Barcelona en Real Madrid, heeft het gedrag van Piqué hem niet geholpen."

  "Ik wil niemand veroordelen, maar als ik een prijs win, dan denk ik er zelfs niet aan om over anderen te praten. Ik focus liever op mijn ploegmaats en diegene die ik liefheb."

  Ramos ziet wel geen probleem voor de toekomst van Piqué bij de nationale ploeg. "Of je het nu eens bent met zijn acties of niet, we moeten denken aan het belang van de nationale ploeg. Niet aan discussies die de groep kunnen splijten."