• home
 • video
 • pas verschenen

  Prins Ali is weer kandidaat om Blatter op te volgen

  De Jordaanse prins Ali is opnieuw kandidaat.

  Prins Ali Bin Al-Hussein zal op 26 februari opnieuw een gooi doen naar het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA. De Jordaanse prins was in mei de enige tegenkandidaat van Sepp Blatter.

  Prins Ali Bin Al-Hussein nam het op 29 mei op tegen Sepp Blatter in de strijd voor het voorzitterschap van de Wereldvoetbalbond FIFA, maar wist al na één stemronde dat hij Blatter niet zou opvolgen.

  Blatter had 133 stemmen verzameld, zijn tegenkandidaat slechts 73 stemmen. Dat was niet meteen voldoende om opnieuw verkozen te worden, maar Prins Ali Bin Al-Hussein gaf zich wel gewonnen.

  Aangezien Sepp Blatter enkele dagen later uiteindelijk toch aftrad, volgt er op 26 februari een nieuwe kans voor de prins, die zich vandaag weer officieel kandidaat gesteld heeft.

  "Tien maanden geleden was ik de enige die het tegen Blatter wou opnemen", zegt hij. "Anderen hebben van mij gebruik gemaakt om zelf een postje te bemachtigen. Ik wil nu afmaken wat ik begonnen ben."

  Prins Ali Bin Al-Hussein kan zich de komende maanden opwarmen voor een strijd met Michel Platini, Chung Mong-joon, Musa Bility en Zico. Ali zou wel kunnen rekenen op de steun van Diego Maradona, die onder Ali vicevoorzitter van de FIFA zou willen worden.