• home
 • video
 • pas verschenen

  Luzon: "Venanzi moet me vrijpleiten of ik stap naar rechter"

  Guy Luzon is furieus: "Niemand mag mijn naam besmeuren"

  Bruno Venanzi heeft zichzelf in een lastig parket gebracht met zijn uitspraak dat een Standard-trainer zich vorig seizoen liet omkopen door een speler. Guy Luzon reageert als door een wesp gestoken en stelt de Standard-voorzitter een ultimatum. Ook Ivan Vukomanovic en José Riga pleiten onschuldig.

  Vorig seizoen had Standard drie coaches: achtereenvolgens Guy Luzon, Ivan Vukomanovic en José Riga.

  Venanzi was gisteren te gast in een uitzending van de website CarrementSteph.be, waar hij de kat de bel aanbond. Maar de opvolger van Roland Duchâtelet weigerde man en paard te noemen. Dat slaat nu als een boemerang in zijn gezicht.

  Luzon reageerde furieus bij de Franstalige krant La Dernière Heure. "Niemand, in België of daarbuiten, heeft het recht om mijn naam besmeuren."

  "Ik vraag aan Bruno Venanzi om me binnen de 24 uren vrij te pleiten. Als hij niet duidelijk zegt dat ik niet de coach ben die hij viseert met zijn uitspraak, dan sleep ik hem voor de rechter."

  Ook Vukomanovic (foto), de opvolger van Luzon, reageerde bij La Dernière Heure: "Het is dwaas om zoiets te lossen zonder alles te zeggen. Dat Venanzi zegt welke speler hoeveel heeft betaald aan welke trainer, dan is alles duidelijk."

  "Ik ben niet ongerust, want ik heb mezelf niets te verwijten. Bij mij is het niet gebeurd. En ik kan me niet inbeelden dat het Luzon of Riga overkomen is."

  Riga: "Beschuldigingen zonder grond"

  José Riga reageerde bij Sudpresse: "Ik weet wat ik wel en niet gedaan heb tijdens mijn vier maanden als coach in Luik. Punt uit! Ik voel me niet geviseerd door deze polemiek. Het was misschien beter geweest om niet te antwoorden op beschuldigingen zonder grond..."