• home
 • video
 • pas verschenen

  Wuyts: "Wat bezielt Bomans om Roelandts eruit te laten?"

  Michel Wuyts heeft zijn vragen bij de keuzes van Carlo Bomans.

  De WK-selectie van Carlo Bomans heeft de wenkbrauwen doen fronsen bij onze wielercommentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer. Vooral de keuze voor Roelandts als reserve kan bij Wuyts en De Cauwer niet op begrip rekenen.

  "Je mag die WK-selectie een verrassing noemen, of toch voor een stuk. Keisse is wat mij betreft een verrassing en Maes is dat zeker. De eerste conclusie is dat Bomans een voorjaarsploeg heeft neergezet", zegt Michel Wuyts.

  "Roelandts, iemand die door 99% van de mensen met gezond verstand altijd geselecteerd zou worden, is er niet bij. Dat is een dreun. Wat bezielt de bondscoach om Roelandts eruit te laten? In Plouay liet hij nog zien dat hij goed op dreef is. Hij liet ook horen te rekenen op een WK-selectie."

  "Bomans heeft liefst vier renners van Etixx-Quick Step geselecteerd. Heeft hij de vrije keuze gehad of heeft iemand zijn hand vastgehouden? Boonen zal hier uiteraard tevreden mee zijn, want hij krijgt drie ploegmaats mee. Ik mag aannemen dat die jongens als het moet ook over de ploeggrenzen heen kijken."

  "Vooral de selectie van Maes doet de wenkbrauwen fronsen. Is dat een renner die je kunt gebruiken tot ver voorbij de grens van de 200 kilometer? Is hij internationaal genoeg voor een WK? Dat is toch altijd een hoog niveau."

  "Keisse en Maes zijn jongens die het tempo bepalen in het peloton. Gaan we dan, zoals Etixx-Quick Step de voorbije jaren in de Ronde, pertinent vooraan koersen? Lefevere zal wel niet wringen nu, maar ik wil niet in de plaats van Roelandts zijn. Als je hem thuislaat, heb ik de indruk dat de angst voor een misstap groter is dan de overredingskracht om eenheid te smeden."

  De Cauwer: "Het is niet aan ons om de koers te dragen"

  Ook José De Cauwer heeft weinig begrip voor de niet-selectie van Jürgen Roelandts. "Als je op één iemand kunt rekenen qua overleg, dan is het wel Roelandts. Hij heeft al voldoende blijk gegeven van betrouwbaarheid", vindt de voormalige bondscoach.

  "Ik zie dat we met drie specifieke knechten naar het WK gaan, alsof we moeten gaan werken onderweg. Dat is juist wat wij niet hoeven te doen. Wij hebben voldoende breedte om mee te gaan en de rest onder druk te zetten. Nu is het alsof wij de koers op ons gaan nemen en zullen werken. Ik begrijp dit echt niet goed."

  "We zijn niet met de kinderen onderweg hoor, het gaat hier wel om een WK. We moeten het hier gaan doen tegen jongens van het kaliber Kristoff. We zullen een goed plan moeten hebben om dit tot een goed einde te brengen. Daarom zou ik altijd voor Roelandts gegaan zijn."