• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Cleemput: "Ik ben trots op het seizoen van Goffin"

  Van Cleemput over het seizoen van Goffin.

  De uitschakeling van David Goffin op de US Open was een grote ontgoocheling, maar coach Thierry Van Cleemput is wel tevreden over de evolutie die zijn pupil dit jaar maakte. "Zijn attitude op het veld is verbeterd en hij toont nu meer durf dan in het begin van het seizoen."

  Goffin moest vrijdagnacht in de derde ronde van de US Open de strijd staken met maagproblemen. Een grote teleurstelling, ook voor zijn trainer. "Ik wil er op dit moment zelfs niet te veel over praten", zei Van Cleemput meteen na de match aan Sporza.

  "We wisten dat David heel vermoeid was na een zware nacht. Hij is ziek. Volgens mij is de verklaring dat David de vermoeidheid van een lang seizoen voelt. Hij heeft veel matchen gespeeld en is naar alle continenten gereisd. Daarbovenop krijgen de tennissers hier op de US Open te maken met extreme omstandigheden. Ik denk dat er bij de mannen al 15 opgaven zijn, dat is enorm."

  Maar waarom speelde Goffin dan ook het dubbelspel, iets waar hij zich in het verleden niet aan waagde? "In het verleden vonden wij dat het dubbelspel niet in het programma van David paste."

  "Voor de wedstrijden in de Verenigde Staten hebben we beslist om dat wel te doen, maar niet met om het even wie. Enkele met iemand met een voldoende hoge ranking (de Oostenrijker Dominic Thiem). De ervaring was positief, maar de matchen vielen slecht. Op de dag dat David een vijfsetter speelde in het enkelspel, moest hij ook drie sets spelen in het dubbelspel."

  "David heeft geen spijt van zijn keuze voor het dubbelspel, maar we beseffen dat de combinatie moeilijk is. Ik persoonlijk ben niet zo'n voorstander om ook het dubbelspel te spelen. We hebben gezien dat het te vermoeiend is."

  "David heeft bewezen zijn plaats op de ATP-ranking te verdienen"

  De US Open verliep niet zoals Goffin en Van Cleemput hadden gehoopt, maar over het seizoen van de 24-jarige Luikenaar is Van Cleemput wel tevreden.

  "Ik ben trots op het seizoen van David. Op de Australian Open was zijn attitude op het veld niet goed. We hebben daar hard aan gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Zijn attitude op het veld is verbeterd en hij toont nu meer durf."

  "David heeft dit seizoen veel ervaring opgedaan op het hoogste niveau en hij heeft bewezen dat hij zijn plaats op de ATP-ranking verdient. Nu is het een uitdaging om te bevestigen en nog een aantal aspecten te verbeteren. Onder meer zijn opslag en zijn fysieke paraatheid."