• home
 • video
 • pas verschenen

  Obreno grijpt naast olympisch ticket op WK roeien

  Hannes Obreno heeft nog één kans om Rio te halen.

  Hannes Obreno heeft het WK roeien in Aiguebelette (Fra) afgesloten op de twaalfde plaats in de skiff. Obreno had derde moeten eindigen in de B-finale om naar Rio te mogen, maar hij werd zesde en laatste.

  Hannes Obreno (foto) roeide even aan de leiding in zijn B-finale van de skiff, maar geleidelijk aan zakte hij steeds verder weg. In de tweede wedstrijdhelft, traditioneel zijn sterkste punt, kon hij het tempo niet meer verhogen.

  Obreno eindigde zo zesde en laatste. Om een ticket voor de Spelen te bemachtigen had onze landgenoot derde moeten eindigen, ofwel 17 seconden sneller moeten roeien.

  Obreno heeft nu nog één kans om zich te plaatsen voor Rio. Volgend jaar moet hij op de laatste olympische kwalificatierace in Luzern de top drie halen.

  Gentenaar Tim Brys liet met een zege in de B-finale van de lichte skiff het beste Belgische resultaat op dit WK optekenen. Dit is wel geen olympisch nummer. Eveline Peleman werd vierde in de D-finale van de skiff, goed voor een 22e plaats. Het duo Lewuillon/Ghuysen werd 21e en laatste in de twee zonder stuurvrouw.