• home
 • video
 • pas verschenen

  Champions League-tegenstander AA Gent ziet smaakmaker lange tijd uitvallen

  Fekir verbijt de pijn voor de ogen van bondscoach Deschamps.

  Lyon-speler Nabil Fekir heeft de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd in een oefeninterland tegen Portugal. Frankrijk won de wedstrijd met 0-1, maar de blessure van de 22-jarige middenvelder was hét gespreksonderwerp in Frankrijk. Lyon is op 16 september de eerste tegenstander van AA Gent in de Champions League.

  Frankrijk moet als organiserend land van het EK 2016 geen EK-kwalificatiecampagne spelen en bereidt zich voor met oefenmatchen tegen sterke landen. 

  De ongelukkige Fekir begon tegen Portugal in de basis. Hij kreeg van Didier Deschamps een plaats naast Benzema in de spits. Maar lang duurde de match van Fekir niet. In de 14 minuut schreeuwde de 22-jarige speler van Lyon het uit van de pijn, zonder dat een andere speler in de buurt was.

  Het verdict is hard. Fekir scheurde de kruisbanden van zijn rechterknie en staat voor een lange revalidatie. Hij mist zeker de duels tegen AA Gent in de Champions League. Lyon komt op 16 september naar Gent, op 24 november speelt de Belgische landskampioen in Frankrijk.

  Frankrijk won de wedstrijd uiteindelijk nog met 0-1 dankzij een vrije trap van Mathieu Valbuena in de 85e minuut.