• home
 • video
 • pas verschenen

  Feest bij de Belgen: Duivels zijn 5 jaar ongeslagen in Brussel

  Krijgen we dit beeld ook vanavond te zien?

  De Rode Duivels ontmoeten vanavond Bosnië-Herzegovina in het Koning Boudewijn-stadion. De Belgische fans kunnen nog voor de aftrap alvast een klein feestje bouwen, want de Duivels zijn vanavond exact vijf jaar ongeslagen in het Koning Boudewijnstadion, althans in officiële interlands.

  Op 3 september 2010 graaide Duitsland de volle buit mee in het Koning Boudewijnstadion. Miroslav Klose diende België, met toen Georges Leekens als bondscoach, een 0-1-nederlaag toe.

  Sindsdien weten de Duivels en hun fans niet meer wat verliezen is, of toch zeker niet in interlands met inzet in het Koning Boudewijnstadion.

  Colombia (0-2) en Japan (2-3) kwamen in november 2013 wel winnen op Belgische bodem, maar dat ging om oefeninterlands. Zetten de Belgen vanavond de teller op 13 Brusselse thuismatchen zonder nederlaag?

  1. België-Oostenrijk (12/10/2010): 4-4

  België-Oostenrijk is een knotsgekke wedstrijd. Oostenrijk komt 2-3 voor en lijkt België te vloeren, maar in een waanzinnig slot brengen Ogunjimi en Lombaerts het stadion in extase. Die dolle vreugde duurt niet lang, want Harnik bezorgt de Duivels in de extra tijd een zeer koude douche.

  2. België-Azerbeidzjan (29/03/2011): 4-1

  In een sfeervol Koning Boudewijnstadion leggen de Duivels Azerbeidzjan over de knie. Na een kwartier staat het 1-1, maar dankzij een penaltygoal van Simons en een kopbaldoelpunt van Chadli gaan de Belgen toch met een mooie voorsprong de rust in. Na de pauze zet Vossen de kroon op het werk: de Belgische fans zetten de polonaise in.

  3. België-Turkije (03/06/2011): 1-1

  Met het mes op de keel ontvangen de Duivels Turkije in de kwalificatiecampagne voor het EK in 2012. Koning Filip komt de Belgen moed inspreken en dat rendeert: Ogunjimi schenkt België een droomstart na enkele minuten.

  Yilmaz brengt Turkije bij de eerste tegenstoot op gelijke hoogte en aan die 1-1-stand verandert niets, ook al omdat Axel Witsel vanaf de stip dé kans op het levensbelangrijke doelpunt laat liggen. De ontmoeting met Turkije is natuurlijk ook bekend door het hamburgerincident met Eden Hazard.

  4. België-Kazachstan (07/10/2011): 4-1

  Net als Azerbeidzjan kan Kazachstan de Belgen in eigen huis niet verontrusten. Ook de Kazachen krijgen vier doelpunten aangesmeerd: Simons (penalty), Hazard, Kompany en een owngoal helpen de Belgen aan een vlotte overwinning.

  5. België-Kroatië (11/09/2012): 1-1

  In de kwalificatiecampagne voor het WK in Brazilië is Kroatië de grote opponent. De Belgische fans hebben veel vertrouwen in hun Duivels, maar Kroatië weigert mee te werken aan de Belgische droom. Perisic doet de Belgen na vijf minuten al pijn, maar met een verschroeiende knal kan Gillet de betonnen muur toch slopen.

  6. België-Schotland (16/10/2012): 2-0

  Een uitverkocht Koning Boudewijnstadion verwelkomt de Rode Duivels met open armen. De Duivels drukken de Schotten helemaal weg, maar Courtois moet toch een erg knappe redding uit zijn handschoenen toveren.

  Pas na de rust, met invaller Hazard op het veld, levert de Belgische druk iets op. Benteke kopt eerst nog op de lat, maar knikt een voorzet van De Bruyne wat later toch binnen. Aanvoerder Kompany stelt de overwinning veilig met een schitterende bom.

  7. België-Macedonië (26/03/2013): 1-0

  Macedonië lijkt een makkelijk hapje te worden voor de Rode Duivels, maar ei zo na verslikken de Belgen zich nog in hun kleine tegenstander. Een bomvol Koning Boudewijnstadion blijft lang op zijn honger zitten, maar even voorbij het uur breekt Hazard de ban.

  8. België-Servië (07/06/2013): 2-1

  De Rode Duivels zetten tegen Servië een nieuwe stap richting het WK in Brazilië. De Belgen hebben wel de nodige moeite met Servië.

  Uitblinker De Bruyne zorgt voor wat ademruimte met een snelle goal, op het uur maakt Fellaini er 2-0 van. De late goal van Kolarov doet er niet meer toe.

  9. België-Wales (15/10/2013): 1-1

  De Rode Duivels hadden in Kroatië de WK-kwalificatie al veilig gesteld, maar een echte galamatch voor eigen volk tegen Wales wordt de slotwedstrijd in de campagne niet.

  Wales graaft zich in en de Duivels zoeken lang naar een antwoord. De Bruyne kraakt de Welshe code, maar Ramsey zorgt toch voor een kleine domper op de feestvreugde.

  10. België-Andorra (10/10/2014): 6-0

  Het nietige Andorra krijgt voetballes van de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion. In de eerste wedstrijd van de huidige EK-kwalificatiecampagne krijgt Andorra een 6-0-bolwassing. De Bruyne (2x), Chadli, Origi en Mertens (2x) verwennen de fans.

  11. België-Wales: 16/11/2014: 0-0

  Wales blijkt opnieuw een te stugge tegenstander voor de Rode Duivels. De Belgen kunnen hun wil niet opdringen tegen Bale en co. en moeten tevreden zijn met een puntendeling.

  12. België-Cyprus (28/03/2015): 5-0

  Net als Andorra gaat ook Cyprus met de billen bloot in het Koning Boudewijnstadion. De Cyprioten komen zeker in de eerste helft nooit weg onder de druk van de Rode Duivels. Die tikken de bal snel rond en vinden vrij gemakkelijk de weg naar het doel, met 5 goals als resultaat.