• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Mogen niet meer jokers verbranden"

  Kompany en Wilmots willen iets laten zien.

  Bondscoach Marc Wilmots en kapitein Vincent Kompany blikken vooruit op de EK-kwalificatiematch tegen Bosnië. "We zijn sterk als we als een collectief spelen en dan hebben we ook een grote kans om te winnen."

  België kan zich na de nederlaag in Wales geen nieuwe misstap permitteren. Als de Duivels Bosnië kloppen, slaan ze de Bosniërs ook helemaal uit koers.

  "Bosnië heeft een andere coach en heeft de punten echt nodig. Het speelt ook anders, met een 4-2-3-1 nu. Ze hebben vier gevaarlijke spelers", weet Wilmots.

  "Maar wij spelen thuis en gaan uit van onze eigen sterkte. Tegen Frankrijk stond er een sterke driehoek op ons middenveld. En tegenover de match in Wales moeten we onze kansen afmaken, dat is nog een klein probleem."

  "We hebben in Wales een joker verbrand en dat mogen er geen 2 of 3 worden. We moeten het serieus aanpakken en iedereen moet geconcentreerd blijven."

  "We zijn het niet gewend om te verliezen en dat geeft een gevoel van reactie. De groep is klaar, iedereen was attent bij de analyse van de fouten tegen Wales."

  "Ik wil een blok zien en iedereen moet werken. Samen zijn we sterk en als we als een collectief spelen, hebben we een grote kans om te winnen."

  "Druk is er altijd bij de Rode Duivels, maar voor mij blijft het een plezier. We zijn goed voorbereid en laten ons niet gek maken. De ploeg heeft een stap vooruit gezet en is meer matuur. We moeten wel onze kansen afwerken."

  Met Vermaelen, keuze om Benteke te vervangen

  Wilmots wil nog niet veel prijsgeven over zijn opstelling. "Ik heb enkel Vermaelen al verteld dat hij speelt. Goed dat hij terug is."

  Benteke haalt Bosnië zeker niet. "Hij heeft een klein scheurtje en we hebben een planning gemaakt tegen zondag. Als hij dan kan spelen, zullen we schitterend gewerkt hebben."

  "Of Lukaku dan zeker speelt tegen Bosnië? Ik heb drie mogelijkheden om hem te vervangen. De jonge gasten zijn fris en 100%", wil Wilmots mogelijk Batshuayi of Origi brengen.

  Kompany: "Goeie lijn van Frankrijk doortrekken"

  Vincent Kompany wil dat de Belgen iets moois laten zien. "Het wordt een grote match voor een vol stadion. Het heeft alles van een topmatch en we kijken ernaar uit."

  "Ik weet niet of we iets goed te maken hebben na het verlies in Wales. We hebben altijd alles gegeven en dan moet je jezelf niet te veel verwijten."

  "We weten wel dat het beter kan en de match tegen Bosnië wordt een ideale opportuniteit om dat de laten zien. We willen de lijn van de oefenmatch tegen Frankrijk doortrekken, dat is het potentieel dat deze ploeg heeft."

  "Vele landen waren iets minder na het WK, maar nu is het het tweede seizoen na het WK. Dat is toch anders, ik hoop echt dat we iets kunnen laten zien."

  Kompany wordt achterin allicht herenigd met Vermaelen. "Het belangrijkste is dat we bewezen hebben dat we meer dan twee centrale verdedigers hebben. Zelf voel ik me beter, ik heb hard gewerkt en wil een heel seizoen goed blijven."