• home
 • video
 • pas verschenen

  Witsel: "Zelfs bij een bod van 70 miljoen mocht ik niet weg bij Zenit"

  Ondanks de interesse van Juventus en AC Milan is Axel Witsel nog steeds speler van Zenit Sint-Petersburg. De Rode Duivel mocht ook afgelopen transferperiode niet vertrekken bij de Russische kampioen. "Ik ben te belangrijk voor de ploeg", klinkt het.

  Witsel speelt sinds 2012 voor Zenit en is er ondertussen een belangrijke schakel geworden. Toch droomde de voormalig Standard-sterkhouder zeker van een transfer naar een Italiaanse topclub.

  "Ik had wel zin om te vertrekken, maar ik heb er ook geen enkel probleem mee om bij Zenit te moeten blijven. Ik heb de klik gemaakt in mijn hoofd en ik zal me, zoals ik altijd gedaan heb, blijven concentreren op Zenit."

  Droomde hij dan niet van een overgang naar een absolute topclub? "Het was natuurlijk tof geweest om een droomtransfer naar Italië te versieren. Maar Zenit wilde me absoluut houden."

  "Zelfs bij een bod van zestig of zeventig miljoen mocht ik niet vertrekken. Ik ben ondertussen één van de belangrijkste spelers van de ploeg geworden en moest absoluut blijven van het bestuur. Ik heb begrip voor de beslissing van Zenit."

  "Ik had wel oren naar een vertrek, maar ik heb er ook geen problemen mee om langer in Rusland te blijven. We zien wel wat er later mogelijk is. Misschien vertrek ik wel in januari."

  Axel Witsel over...

  • ... Nicolas Lombaerts: "Hij speelde niet veel de laatste wedstrijden, maar hij blijft belangrijk voor Zenit. Hij kon vertrekken, maar deed dat niet. Ik hoop dat hij snel weer op het veld staat."
  • ... AA Gent: "Het zal tof zijn om nog eens tegen een Belgische ploeg te spelen. Ik weet wel niet zo heel veel over Gent, maar we hebben nog tijd genoeg om hen te analyseren. We hebben een mooie poule in de Champions League en moeten de eerste ronde overleven."
  • ... de Rode Duivels: "De laatste paar wedstrijden waren niet goed. Nu staan we voor vier finales en moeten we ons ware gelaat laten zien."