• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard: "Heel tevreden dat Emond voor ons kiest"

  Renaud Emond moet nu scoren voor Standard.

  Op de slotdag van de transferperiode heeft Standard met Renaud Emond een nieuwe aanvaller voorgesteld. Emond komt over van Waasland-Beveren en tekende op Sclessin een contract voor vijf seizoenen. Middenvelder Ricardo Faty verlaat de club.

  Renaud Emond liet zich vorig seizoen opmerken in de Jupiler Pro League door 14 keer te scoren voor Waasland-Beveren. De 23-jarige aanvaller werd geciteerd bij enkele Belgische topclubs, maar uiteindelijk heeft het tot dus 31 augustus geduurd voor Emond zijn goeie seizoen kon verzilveren.

  Axel Lawarée, sportief directeur bij Standard, is blij met de komst van de aanvaller. "We volgden Renaud al een tijdje en zijn van oordeel dat dit voor hem het juiste moment is om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten", zegt Lawarée.

  "We zijn dan ook heel tevreden dat hij voor Standard kiest, want er waren verschillende Belgische clubs geïnteresseerd in hem. Emond is jong, Belg én kent onze competitie. We hopen dat hij snel zijn draai vindt bij ons en de netten opnieuw kan doen trillen."

  Zijn neus voor doelpunten is Emond alvast nog niet verloren, want gisteren stond hij nog aan het kanon voor Waasland-Beveren. Hij hielp zijn team met een doelpunt aan de overwinning in de derby tegen Lokeren.

  Ricardo Faty in het spoor van Tom De Sutter

  Renaud Emond komt, Ricardo Faty trekt de deur op Slessin achter zich dicht. De 29-jarige middenvelder ruilt Standard voor de Turkse competitie. De Franse Senegalees zal de komende drie seizoenen de kleuren verdedigen van Bursaspor, ook de nieuwe club van Tom De Sutter.

  Faty, die pas sinds vorige zomer bij Standard speelde, had in Luik nog een contract tot juni 2018. Vorig seizoen speelde hij 39 wedstrijden voor Standard, waarin hij vier keer scoorde.