• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sagan: "TV-camera hinderde volgwagen bij fietswissel"

  Peter Sagan heeft er vandaag alles aan gedaan om de strijd voor de groene trui in een beslissende plooi te leggen, maar door de dagzege van André Greipel is de buit nog niet binnen voor de Slovaak. Sagan zelf was ook betrokken bij twee incidentjes.

  Op 36 kilometer van het einde, kort nadat Peter Sagan en zijn kompanen gegrepen werden, moest Sagan van fiets wisselen.

  Maar een mecanicien van zijn ploeg Tinkoff-Saxo had het blijkbaar niet begrepen op pottenkijkers bij die fietswissel en gooide prompt een drinkbus naar een cameraman van de Franse televisie.

  Peter Sagan had na de aankomst een uitleg klaar voor het vreemde gebaar van zijn mecanicien. "Bij die fietswissel blokkeerde de motorrijder van de cameraman onze volgwagen. Hij stopte plots en hinderde ons."

  Ook in de massasprint was Sagan betrokken bij een klein opstootje. Bryan Coquard ging na de finish verhaal halen bij de Slovaak, die de Fransman met een manoeuvre gehinderd zou hebben.

  "In de sprint werd ik zelf ook geblokkeerd", reageert Sagan. "Coquard was kwaad, maar ik heb hem gevraagd wat ik had moeten doen. Ik moest zelf ook even inhouden toen Kristoff naar rechts ging. Dat hoort bij een sprint."

  Volgwagen moet dagje op strafbank zitten

  Het incident met de mecanicien kreeg overigens nog een staartje. De volgwagen van Sean Yates, die betrokken was bij het gooien van de drinkbus, krijgt morgen geen plaats in de Tour-karavaan.

  "De wagen van Yates wordt geschorst voor ernstig gedrag tegenover een motor van de Franse televisie", klinkt het oordeel van de jury.