• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  België voor het eerst sinds 1999 in halve finales Daviscup

  Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans vliegen mekaar in de armen.

  De Belgische tennismannen hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Daviscup. Canada ging in Middelkerke met 3-0 voor de bijl. Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans klaarden de klus in de dubbelwedstrijd. Ze zetten België op een onoverbrugbare voorsprong. In september spelen de Belgen voor het eerst sinds 1999 de halve finales van de landenbeker.

  Na de zeges van Steve Darcis en David Goffin vrijdag in het enkelspel, was het zaterdag aan Ruben Bemelmans en Kimmer Coppejans (foto) in het dubbelspel. Zij namen het op tegen Daniel Nestor en Adil Shamashdin.

  Op papier was het Canadese duo favoriet voor de derde match, maar specialisten Nestor en Shamashdin speelden niet foutloos.

  In de eerste set viseerden Bemelmans en Coppejans Shamashdin, die zwak serveerde. België won de set.

  In de volgende set kwamen de Canadezen naar het net en zetten ze de bordjes in evenwicht.

  In set drie liet de ervaren, maar vermoeide Nestor steken vallen. De Belgen profiteerden en lieten Canada niet meer in de match komen.

  In september spelen de Belgen voor het eerst sinds 1999 de halve finales van Daviscup. Tegenstander wordt Argentinië, dat Servië (zonder Novak Djokovic) uitschakelde.

  Kapitein Van Herck: "Er liggen kansen dit jaar"

  • Kimmer Coppejans: "Het is als in een droom. We spelen hier een superdubbel tegen een goeie ploeg. Ik had een paar gemiste volley's, daar moet ik nog op werken. Ik ben heel tevreden over mijn returns. En het publiek was echt ongelooflijk."
  • Ruben Bemelmans (speelde voor het eerst met Coppejans): "Met een leerling als Kimmer is het gemakkelijk om de leider te zijn. Ik probeerde hem raad te geven en hij heeft goed geluisterd."
  • Johan Van Herck (kapitein): "Er liggen kansen dit jaar en het is aan ons om die te grijpen. Een halve finale is sowieso al een droom, maar misschien zit er meer in. We zullen er alles aan doen om te winnen."

   

  België - Canada 5-0
  Darcis (ATP-76)Dancevic (ATP-272)3-6, 6-1, 7-5, 6-3
  Goffin (ATP-14)Peliwo (ATP-491)6-4, 6-4, 6-2
  Bemelmans/CoppejansNestor/Shamasdin7-5, 3-6, 6-4, 6-3
  Coppejans (ATP-102)Dancevic (ATP-272)2-6, 6-2, 6-3
  Darcis (ATP-76)Peliwo (ATP-491)6-4, 6-3