• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Demol: "Afscheid Steegmans geen verrassing"

  "Onder anderen Boonen heeft veel aan Steegmans te danken."

  Trek-ploegleider Dirk Demol had het afscheid van Gert Steegmans zien aankomen. "Het was een teken aan de wand dat hij zich afgemeld had voor de ploegstage.”

  “We trokken hem vorige winter aan omdat we wisten dat de renner Steegmans zeker nog iets in petto had, maar hij kende een seizoen van “vallen en nog weinig opstaan”", geeft Demol tekst en uitleg.

  "Het was een heel moeilijk voorjaar voor hem, met al een valpartij in zijn eerste koers voor ons. En dan waren er nog de valpartijen in Gent-Wevelgem en in de Driedaagse van De Panne.”

  “Toen hij dan ook nog eens viel in Parijs-Roubaix voelde ik dat er iets aan het breken was bij Gert. Het Belgisch kampioenschap was dan ook nog een afknapper en dat deed hem beslissen om definitief te stoppen.”

  “Hij mag terugblikken op een mooie carrière met twee zeges in de Tour. Hij heeft ook veel renners meermaals geholpen aan overwinningen. Hij was een van de beste sprintloodsen in het peloton. Ook Tom Boonen heeft veel aan hem te danken.”

  "Niet iedereen kon omgaan met zijn aparte humor"

  “Hij had een aparte humor, waar niet iedereen mee kon omgaan. Hij is wel altijd van waarde geweest in de ploeg, maar dit jaar bleef hij beneden zijn niveau door omstandigheden. Als je hem goed kon aanpakken, viel hij mee.”

  “Ik denk dat hij alles uit zijn carrière heeft gehaald", besluit Demol. "Fysiek was hij heel sterk, maar ik denk dat hij mentaal niet sterk genoeg was om het kopmanschap op te eisen. Hij heeft een mooie carrière gehad.”