• home
 • video
 • pas verschenen

  Opgelet: Verwarring mogelijk

  Fernandinho en Fernando spelen beiden voor Manchester City.

  Kiko Casilla wordt misschien de opvolger van Iker Casillas bij Real Madrid. Dat kan volgend seizoen voor verwarring zorgen, als de transfer doorgaat. Casillas en Casilla zijn niet de enige voetballers die mogelijk voor verwarring zorgen. Kan u deze uit elkaar houden?

  Fernandinho en Fernando

  Verwarring tussen Fernandinho (links) en Fernando (rechts) kan veroorzaakt worden door veel meer dan hun namen. Beiden zijn het Brazilianen, beiden zijn het middenvelders, beiden zijn het ploegmaats van Vincent Kompany bij Manchester City en ook fysiek is er een duidelijke gelijkenis.

  Dembele en Dembélé

  Rode Duivel Moussa Dembele heeft een naamgenoot in de Engelse tweede klasse. Bij Fulham, ex club van de Belg, speelt sinds 2013 de Franse Moussa Dembélé. Voor de duidelijkheid is het te hopen dat er dit seizoen geen Tottenham - Fulham wordt gespeeld.

  Koulibaly en Coulibaly

  Kan u nog zeggen wie Koulibaly is en waar Coulibaly speelt? De naam komt zo vaak voor dat hij dikwijls voor verwarring zorgt. Ook bij u? Op de foto ziet u Kalifa Coulibaly (AA Gent), Kalidou Koulibaly (Napoli) en Elimane Coulibaly (Oostende).

  Ben-Haim en Ben-Haim II

  Israël zorgde in zijn EK-kwalificatiematch tegen de Rode Duivels voor verwarring door twee spelers met exact dezelfde naam op het wedstrijdblad te zetten. Tal Ben-Haim (rechts) kent u misschien nog van zijn periode bij Standard. Tal Ben-Haim II, de naam waarmee hij tegen de Belgen op het wedstrijdblad stond, is zeven jaar jonger en speelt voor Maccabi Tel Aviv (links). Hij viel tegen de Rode Duivels in na de rust.

  Xabi en Xavi

  Bij de Spaanse nationale ploeg speelden Xabi Alonso en Xavi Hernandez vaak naast elkaar en hun voornamen verschillen maar een letter. Dat zorgde bij supporters en commentatoren wel eens voor misverstanden. 

  Tibor Balog en Tibor Balogh

  In 1990 belandde Tibor Balogh bij Verbroedering Geel. Drie jaar later kwam zijn landgenoot Tibor Balog naar ons land om voor Charleroi te spelen (foto). De verwarring was compleet toen de twee Hongaren in het seizoen 1997-1998 samenspeelden bij Sint-Truiden. Helaas vonden we geen foto van Balogh, de oudste van de twee.

  Chamakh en Semak

  Marouane Chamakh en Sergej Semak hebben weinig raakpunten. Chamakh (links) is een Marokkaan, die voor Crystal Palace speelt.  Semak is een Rus, die vanaf dit seizoen de assistent is van Zenit Sint-Petersburg-coach André Villas-Boas. Pas wel op wanneer u hun namen uitspreekt, verwarring schuilt daarbij om de hoek.

  Ronaldo en Ronaldo

  De meest bekende naamgenoten in het voetbal zijn de Braziliaan Ronaldo Luis Nazario de Lima en Cristiano Ronaldo. U zou niet de eerste zijn die het over de kunstjes van de Portugees heeft, terwijl uw gesprekspartner terugdenkt aan het Braziliaanse wonderkind.

  Vijf Kims bij Zuid-Korea

  Als u echt in de war wil raken moet u eens een oog slaan op de nationale selectie van Zuid-Korea. In de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Zuid-Korea op het WK bijvoorbeeld stonden vijf spelers met de naam Kim en vier spelers met de naam Lee op het wedstrijdblad. Hieronder staan de vijf Kims op een rijtje.

  Casillas en Casilla