• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-Club-speler Silva kiest voor Mexicaanse competitie

  Francisco "Gato" Silva trekt naar Mexico.

  Francisco "Gato" Silva heeft onderdak gevonden bij de Mexicaanse club Jaguares de Chiapas. De Chileen was vorig seizoen nog aan de slag bij Club Brugge, maar daar kon hij niet echt overtuigen.

  Club Brugge huurde Silva vorig seizoen van de Spaanse club Osasuna. De Chileen had er met zijn land een sterk WK opzitten in Brazilië, maar in Brugge kon hij de verwachtingen niet inlossen. Silva slaagde er niet in een vaste basisstek af te dwingen en Club besliste dan ook om de aankoopoptie niet te lichten.

  Nochtans kan Silva wel mooie adelbrieven voorleggen, want in de nationale ploeg van Chili is de middenvelder een belangrijke pion. In de finale van de Copa America - waarin Chili Argentinië klopte - stond hij onlangs zelfs in de basis. Nu zet de 29-jarige Chileen zijn carrière voort in Mexico, bij de eersteklasser Jaguares de Chiapas.