• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanbilsen: "Hopelijk houdt mijn knie stand en haal ik Parijs"

  Kenneth Vanbilsen: "De ploeg heeft me overtuigd om door te bijten."

  Je zal maar debuteren in de Tour en na enkele dagen je kopman zien uitvallen. Het overkwam Kenneth Vanbilsen die prompt een dag later in de aanval trok. "Dat was indrukwekkend en smaakt naar meer, maar ik moet de ploegorders afwachten."

  Kenneth Vanbilsen kende meteen pech in zijn eerste Tour. Samen met zijn kopman Nacer Bouhanni en enkele ploegmaats ging hij tegen de grond. "Ons team was gebouwd rond Bouhanni, nu zijn we onthoofd", zegt de Belg van Cofidis.

  "We hebben de moed niet laten zakken en de dag na de val ben ik in de aanval getrokken. Enerzijds wou ik me tonen en anderzijds voelde ik me ook veiliger vooraan in een kleine groep dan in een groot peloton."

  "Het was toch wel indrukwekkend om eens in de aanval te rijden. De Tour leeft echt bij het publiek, het smaakt naar meer, maar ik moet eerst de ploegorders afwachten."

  Bij de valpartij werd Vanbilsen geraakt aan zijn knie. "Drie dagen geleden heb ik zwaar getwijfeld om af te stappen, maar de ploeg heeft me overtuigd om door te bijten. Nu heb ik het gevoel dat ik aan de beterhand ben."

  "Deze rustdag komt net op tijd om mijn knie de nodige rust te gunnen. Meer dan een uurtje losrijden doe ik niet vandaag. Het wordt natuurlijk afwachten hoe mijn knie zal reageren op de bergen. Hopelijk houdt mijn knie stand en haal ik Parijs. Ik ben conditioneel in orde, maar de knie blijft een teer puntje."