• home
 • video
 • pas verschenen

  Hermans kan De La Parte niet meer bedreigen in Oostenrijk

  Moser (tweede van rechts) wint de slotetappe in Oostenrijk.

  David De La Parte heeft de Ronde van Oostenrijk gewonnen. In de slotrit kwam zijn leidersplaats niet meer in gevaar. Moreno Moser won de laatste rit na een massasprint. Ben Hermans eindigt in het eindklassement tweede op 1 minuut 21 seconden.

  De laatste rit in de Ronde van Oostenrijk was nog een pittige etappe, met onderweg twee beklimmingen van eerste categorie en een van derde categorie. De top van de laatste beklimming lag wel op 65 kilometer van de finish.

  Geen enkele renner raakte definitief weg uit het peloton. De 24-jarige Moser toonde zich na 184 kilometer de snelste in een massasprint. Hij ging David Tanner en Clément Venturini vooraf. Voor Moser is het de zevende zege uit zijn carrière.

  Ben Hermans eindigde als 13e in het peloton en kon de kloof met leider da La Parte niet meer dichten. Voor de 29-jarige De La Parte, die twee ritten won in Oostenrijk, is het zijn eerste eindzege in een meerdaagse rittenkoers.

  Uitslag rit 8:

  1. Moreno Moser (Ita) 184 km in 4u 44'36"
  2. David Tanner (Aus) - allen z.t.
  3. Clément Venturini (Fra)
  4. Evaldas Siskevicius (Lit)
  5. Romain Hardy (Fra)
  6. Jan Tratnik (Sve)
  7. Davide Villella (Ita)
  8. Brent Bookwalter (VS)
  9. Angel Vicioso (Spa)
  10. Florian Bissinger (Dui)

  13. BEN HERMANS
   

  Eindstand:

  1. Victor De La Parte (Spa) - in 36u 05'54"
  2. BEN HERMANS - op 1'21"
  3. Jan Hirt (Tsj) - 1'32"
  4. Brent Bookwalter (VS) - 2'13"
  5. Natnael Berhane (Iri) - 2'16"
  6. Egor Silin (Rus) - 3'00"
  7. Pierre-Roger Latour (Fra) - 3'12"
  8. THOMAS DEGAND - 3'16"
  9. Pawel Poljanski (Pol) - 3'20"
  10. Stefan Denifl (Oos) - 3'34"
  11. DYLAN TEUNS - 4'11"
  26. FRANCIS DE GREEF - 10'44"