• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Het was voor ons gewoon overleven"

  Lotto-Soudal onderweg in de ploegentijdrit.

  Thomas De Gendt was een van de drijvende krachten bij Lotto-Soudal in de ploegentijdrit. Ondanks blessures aan zijn ribben en schouder hield hij mee het tempo hoog. "Met die geblesseerden hebben we het al bij al nog goed gedaan", zegt de hardrijder.

  Lotto-Soudal heeft geen klassementsambities in deze Tour. "Het was voor ons gewoon overleven", zei Thomas De Gendt. "We hebben een paar keer moeten wachten na een klimmetje."

  "We hebben met Adam Hansen en Jens Debusschere nog twee geblesseerden, dus we hebben het al bij al nog goed gedaan. De laatste kilometers heb ik samen met Tony Gallopin op kop gereden."

  De Gendt heeft ook nog last van zijn rib- en schouderblessure. "Mijn schouder doet nog pijn, maar we hebben die extra hard ingetapet zodat die niet kan bewegen. Maar de pijn kunnen we niet wegvegen, het is gewoon doorbijten."

  "Mijn ribblessure kan pas volledig genezen als ik kan rusten, maar mijn schouder doet het meeste pijn. Gelukkig voel ik daar verbetering in, ik kan al op de pedalen staan. Gelukkig zijn de benen en de conditie in orde, daar ben ik blij mee."