• home
 • video
 • pas verschenen

  Vreugdefilmpje levert Bramati een schorsing op

  Bramati droeg geen gordel en wordt gestraft.

  Davide Bramati zal vandaag niet te zien zijn in de Tour-karavaan. De ploegleider van Etixx-Quick Step was deze week nog een hoofdrolspeler in een vreugdefilmpje na de zege van Tony Martin, maar de Franse politie had opgemerkt dat Bramati geen gordel droeg.

  Davide Bramati, de flamboyante Italiaanse ploegleider van Etixx-Quick Step, wist met zijn vreugde geen blijf na de overwinning van Tony Martin in de kasseirit.

  Etixx-Quick Step publiceerde beelden van een uitzinnige Bramati op YouTube, maar ook de Franse politie heeft de beelden aandachtig bekeken.

  Bramati droeg geen gordel in de volgauto en dat zinde de politie niet. Tour-organisator ASO liet weten dat de tweede auto van Etixx-Quick Step een dag uit de Tour-karavaan genomen kon worden, maar zover komt het uiteindelijk niet.

  De tweede auto mag vandaag in de stoet plaatsnemen, maar Bramati moet een dagje aan de kant blijven. Een ander lid van de Etixx-Quick Step-staf zal zijn plaats achter het stuur innemen. "Ik heb een fout gemaakt en heb mijn lesje geleerd. Het zal niet meer gebeuren", zegt Bramati. En de beelden... die werden intussen verwijderd.

  Enkele tweets