• home
 • video
 • pas verschenen

  Vande Broek: "Positief gevoel na eerste drie duels in World Grand Prix"

  De Yellow Tigers wonnen 1 keer en verloren 2 keer in Ankara.

  Bondscoach Gert Vande Broek heeft een positief gevoel overgehouden aan de eerste drie wedstrijden van de volleybalvrouwen in de World Grand Prix, waarin de Yellow Tigers een keer wonnen en twee keer verloren. "We hebben een eerste kleine stap gezet richting behoud in de hoogste poule van de World Grand Prix", zegt Vande Broek.

  De Yellow Tigers openden in Ankara meteen met een stuntzege tegen gastland Turkije, maar verloren wel van Italië en wereldkampioen VS. "Ondanks het verlies tegen de Verenigde Staten ben ik tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben", zegt Gert Vande Broek.

  "Op het begin van de derde set na hebben we altijd goed meegestreden. In set 2 hadden we zelfs een kleine kans op setwinst. Maar als je zo'n kans niet onmiddellijk met twee handen grijpt, is die snel verkeken tegen een ploeg als de Verenigde Staten", weet Vande Broek.

  "Globaal bekeken kijk ik met een positief gevoel terug op de afgelopen drie wedstrijden in Ankara. Het waren moeilijke omstandigheden door de afwezigheid van een aantal speelsters. En in die moeilijke omstandigheden zijn er nu jonge speelsters die mee stabiliteit geven aan die ploeg."

  "We zijn als derde geëindigd in Ankara, voor Turkije, en dat is zeker meegenomen. Nu moeten we die lijn doortrekken in Brazilië. Ook daar moeten we proberen drie of meer punten te pakken. In Sao Paulo, tegen Duitsland of Thailand, zal het moeten gebeuren, want het toernooi in Italië is bijzonder zwaar, met Rusland, Brazilië en het gastland."

  "Dit resultaat is alvast een eerste kleine stap in de richting van onze doelstelling: het behoud verzekeren in de hoogste poule van de World Grand Prix. Daarvoor moeten we slechts één ploeg achter ons zien te houden."