Ga naar de inhoud

KV Oostende haalt Akpala terug naar België

 ma 6 juli 2015 18:26
Akpala strijkt neer in Oostende.
Joseph Akpala (ex-Club en ex-Charleroi) speelt volgend seizoen weer op onze velden. KV Oostende haalde de Nigeriaanse spits in huis. De topschutter van 2008 komt over van het Turkse Karabükspor en tekende voor drie jaar bij Oostende.

Joseph Akpala kwam in 2006 aan bij Charleroi en ontpopte er zich snel. Hij werd topschutter van het seizoen 2007-2008 met 18 goals en versierde zo een transfer naar Club Brugge.

Akpala was vier seizoenen aan de slag bij Club, voor hij de stap naar Werder Bremen zette. In zijn eerste seizoen kwam hij wel nog regelmatig in actie, maar doorbreken deed hij niet.

Akpala werd door de Duitsers verhuurd aan het Turkse Karabükspor, waar hij de vorige twee seizoenen aan de slag was. Op zijn 28e keert hij nu terug naar België en moet hij Oostende aan doelpunten helpen.

Een centrumspits stond al even op het verlanglijstje van KVO, dat lang met Igor De Camargo flirtte. Eerder haalde Oostende ook al Biebauw, Vandendriessche, Cyriac en Rozehnal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.