• home
 • video
 • pas verschenen

  Communicatiedirecteur De Gregorio stapt op bij de FIFA

  Walter De Gregorio stapt op als communicatiedirecteur bij de FIFA.

  Communicatiedirecteur Walter De Gregorio verlaat per direct de FIFA. Dat maakte de Wereldvoetbalbond vandaag bekend. De Gregorio was vanaf eind 2011 in dienst bij de FIFA.

  De FIFA blijft het nieuws maar domineren. Nu heeft Walter De Gregorio aangekondigd de FIFA met onmiddellijke ingang te verlaten.

  Een reden voor zijn vertrek wordt niet genoemd, maar hoogstwaarschijnlijk hangt het samen met het corruptieschandaal waarin de organisatie is terechtgekomen.

  De Zwitserse Italiaan De Gregorio was sinds eind 2011 werkzaam als 'Director of Communications & Public Affairs' bij de FIFA en wordt nu opgevolgd door de Fransman Nicolas Maingot. De Gregorio zelf blijft wel tot het einde van het jaar beschikbaar als consultant voor de FIFA.

  De fel gecontesteerde secretaris-generaal van de Wereldvoetbalbond Jerôme Valcke benadrukte het belang van De Gregorio voor de FIFA: "Walter heeft ongekend hard gewerkt in de afgelopen vier jaar en we zijn ontzettend dankbaar voor alles dat hij gedaan heeft. Ik ben blij dat we nog een aantal maanden gebruik kunnen maken van zijn expertise."

  Eerder deze week was De Gregorio nog op een opmerkelijke manier in het nieuws gekomen. De persman had aan de Zwitserse televisie zijn favoriete mop over de FIFA verteld. Die ging zo: "Blatter, De Gregorio en Valcke zitten in een auto, wie zit er achter het stuur? De politie..."