• home
 • video
 • pas verschenen

  Greep uit de Franse kranten: "La Belgique était chez elle"

  De meeste kranten besteden pas binnenin aandacht aan de oefenmatch.

  De passage van de Rode Duivels in Parijs is in Frankrijk niet onopgemerkt voorbijgegaan. De Franse kranten loven unaniem de prestatie van België. Ook de BBC zag dat de Rode Duivels klaar zijn voor Wales.
  • Le Figaro: "La Belgique était chez elle"
   "De score was misleidend aangezien de match beheerst werd door de spelers van Marc Wilmots, die in de laatste minuten het voet van het gaspedaal haalden. Daarvoor had België een meer coherente indruk gelaten tegen een te lichtzinnig Frankrijk." ... "Marouane Fellaini zette zijn land op de goede weg met twee doelpunten. Radja Nainggolan zette een briljante prestatie neer, zowel in de recuperatie, als in de opbouw van het spel. Met als hoogtepunt een heel mooi doelpunt."
    
  • Le Monde: "Frankrijk struikelt tegen België"
   "Na het verlies tegen Brazilië op 26 maart, struikelt Frankrijk opnieuw tegen een van de beste landen in het voetbal. Het is opmerkelijk hoe de Franse machine lijkt te haperen dit voorjaar."
    
  • Les Echos: "Een afstraffing was niet veraf voor Les Bleus"
   "Zonder een verzwakking, door het doorvoeren van vier wissels door Marc Wilmots, zou Frankrijk de afstraffing hebben gekregen die het verdiende tegen België, dat veel sterker was, meer ondernam en dominant was op elk deel van het veld." ... "Eden Hazard en zijn ploegmaats amuseerden zich in de Franse verdediging, die een doodse indruk liet, geïllustreerd door de tandem Varane-Koscielny."
    
  • L'Equipe: "Attention fragile!"
   "Het contrast tussen Frankrijk en België was in het zomerlicht van juni glashelder. België heeft hard toegeslagen: atletisch vermogen, snelle omschakeling, technisch vernuft. Geconfronteerd met het gemak waarmee Nainggolan voetbalde, leek het zelfs of we met een dag vertraging toch nog Pirlo aan het werk zagen."
    
  • BBC: "België warmt op voor Wales"
   "De 3-4 was niet onterecht, maar wel flatterend voor Frankrijk, dat twee late goals maakte. De Rode Duivels zijn opgeklommen tot de tweede plaats op de FIFA-ranglijst en overklasten Frankrijk, nummer negen." ... "Na deze prestatie zal Wales-bondscoach Coleman beseffen dat de leiders in groep B in vuur en vlam staan."