• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië wint zijn eerste thuismatch na WK-blamage in eigen land

  Diego Tardelli maakt de 2-0 tegen Mexico. Dat is ook de rust- en eindstand.

  Brazilië heeft gisteren in een oefenduel Mexico geklopt met 2-0. Coutinho en Tardelli scoorden voor de rust. De twee landen bereiden zich voor op de Copa America, die van 11 juni tot 4 juli plaatsheeft in Chili. Brazilië won zijn negen matchen sinds Dunga na het WK overnam als bondscoach.

  Brazilië speelde in het Allianz Parque Stadium in Sao Paulo zijn eerste match voor eigen volk sinds de blamerende 1-7-nederlaag in de halve finale van het WK vorig jaar en de 0-3 tegen Nederland in de plek om het brons.

  Brazilië begon rustig met alleen Tardelli diep in de punt. Het publiek werd al wat ongeduldig, tot Liverpool-middenvelder Coutinho op het halfuur een dieptepas van Filipe Luis afwerkte. Nog geen tien minuten later legde Tardelli de eindstand vast. Na de rust beperkten de Brazilianen zich tot controleren tegen een stevig Mexico.

  Dunga kan zo een perfect rapport voorleggen. De opvolger van Luiz Felipe Scolari won nu negen keer in evenveel duels. Brazilië oefent woensdag nog tegen Honduras, zondag opent het zijn toernooi tegen Peru. Mexico begint er vrijdag al aan tegen Bolivia.

  Neymar deed natuurlijk nog niet mee bij de thuisploeg. De spits van Barcelona scoorde en won zaterdag nog in de Champions League-finale, hij sluit deze week aan.