• home
 • video
 • pas verschenen

  "Courtois werd bij de jeugd een echte slungel"

  Martens en Courtois werkten samen bij Genk.

  Na bijna twee decennia is er een einde gekomen aan de veelbesproken samenwerking tussen Guy Martens en Racing Genk. Veelbesproken, want Martens was de man die onder meer Thibaut Courtois, Logan Bailly, Davino Verhulst en Sinan Bolat klaarstoomde voor het hoogste niveau. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Het bewijs vonden we in ons archief.

  Martens over Bolat: "Hij is rijp, maar zal waarschijnlijk in andere boomgaard vallen"

  Martens vormde ook Courtois: "Ik heb nog nooit zo'n keeper gezien"

  Martens ziet op groot scherm hoe Courtois Messi stopt op het WK

  "Hij trainde meer op techniek dan op kracht"

  Martens werkte bij Racing Genk ook zes jaar samen met Jan Moons. "Ik had het nieuws over zijn afscheid niet verwacht", zei Moons aan Sporza. "Je hoorde de laatste tijd wel hier en daar signalen dat de nieuwe trainer van Genk, Peter Maes, iemand nieuw zou meebrengen. Toch ben ik verbaasd dat Genk deze beslissing neemt gezien de staat van dienst van Martens."

  Moons was van 2000 tot en met 2006 doelman van Racing Genk, tot de club besloot de jonge talenten Logan Bailly en Sinan Bolat een kans te geven. Maar dat heeft het beeld van Moons over Martens niet veranderd.

  "Van alle clubs waar ik gespeeld heb, was Martens bij Genk veruit de beste keeperstrainer waarmee ik heb gewerkt. Ik had ook een goed contact met hem en we hebben elkaar altijd recht in de ogen kunnen kijken."

  "Wat zijn geheim is? Voor mij is het verschil vooral de manier waarop hij training gaf. Hij focuste meer op techniek en basisopleiding dan op kracht. Het is moeilijke te omschrijven, maar het complete plaatje klopte bij Martens."