• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal haalt Oranje-speler Depay naar Manchester United

  Memphis Depay (m) met de kampioenenschaal van Nederland.

  De Nederlandse international Memphis Depay speelt vanaf volgend seizoen voor Manchester United. De 21-jarige topschutter verlaat PSV. Bij United wordt Depay herenigd met Louis van Gaal. De spits debuteerde onder Van Gaal in het Nederlands elftal. "United is een droomclub", reageert Depay.

  Memphis Depay stond na het WK in Brazilië al in de belangstelling van Europese topclubs, maar besloot toen nog een jaar in Eindhoven te blijven. Hij ondertekende een sterk verbeterd en verlengd contact bij PSV.

  Met 21 competitiedoelpunten heeft de jonge linksbuiten een belangrijk aandeel in de eerste landstitel van PSV in zeven jaar.

  Volgend seizoen gaat Depay in Engeland op zoek naar successen met Manchester United. Louis van Gaal haalde hem naar Old Trafford. Depay maakte zijn debuut bij Oranje onder Van Gaal.

  In Manchester treft Depay ook Robin van Persie (foto), de aanvoerder van Oranje, en de Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj.

  Depay: "Mijn gevoel gaf de doorslag, niet het geld"

  "Manchester United is een droomclub", vertelt Memphis Depay over zijn transfer. "De jongens die er nu al spelen, hoefden me niet te overtuigen om voor United te kiezen."

  "Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen met de Nederlanders en alle andere toppers te spelen. Samenwerken met Louis van Gaal is natuurlijk een enorme bonus."

  Depay kon rekenen op de belangstelling van heel wat topclubs, onder meer ook PSG toonde interesse. "Mijn gevoel gaf uiteindelijk de doorslag, niet het geld. Maar ik voelde dat het tijd was om verder te gaan. Ik ben trots dat we met PSV de titel gepakt hebben. Hopelijk lukt dat volgend jaar opnieuw."

  "Prachtige exponent van PSV-opleiding"

  Marcel Brands, technisch manager van PSV, looft Depay op de PSV-website: "Memphis heeft alle teams van de PSV Jeugdopleiding doorlopen en heeft een belangrijk aandeel gehad in de landstitel van dit jaar."

  "Hij is een prachtige exponent van onze opleiding en gaat een mooie overgang maken naar een schitterende club in een schitterende competitie."

  "Sportief gezien verliezen we natuurlijk een fantastische speler, die van grote waarde is voor het team. Maar heel PSV gunt hem deze prachtige stap."

  Depay doet een Zidaantje bij Oranje