Ga naar de inhoud

Groot pop-uptennisstadion in Middelkerke voor Daviscup

 do 7 mei 2015 13:39
In Middelkerke wordt een stadion neergepoot.
In juli ontvangt België Canada in de kwartfinales van de Daviscup. De ontmoeting vindt plaats in Middelkerke in een heus pop-upstadion, met plaats voor 6.000 fans.

Tennis Vlaanderen is trots op het project in Middelkerke. Het wordt de grootste tijdelijke outdoor tennisinfrastructuur die tot nu gebouwd werd in Vlaanderen.

"Het wordt een grote uitdaging om alles neer te poten, maar Nederland deed het ons in 2012 al voor", klinkt het. "We zijn er zeker van dat alles aanwezig is om de halve finales te bereiken."

Zo'n 6.000 fans moeten in Middelkerke België naar de halve finales helpen. Centraal in de constructie komt de gravelbaan waarop gespeeld zal worden.

Daviscup-kapitein Johan Van Herck koos strategisch voor gravel op een buitenbaan, omdat de Canadezen sterk zijn op snelle hardcourts.

"We hebben de ambitie om deze kwartfinale te winnen en kijken ernaar uit om in dit imposante stadion te kunnen spelen", zegt Van Herck. "We zullen er alles aan doen om in juli een prachtprestatie te leveren."