• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Real Madrid zal nog een ongelofelijk vette kluif aan Juventus hebben"

  "Juve-trainer Allegri blijkt een groot tacticus te zijn."

  Juventus heeft Real Madrid dinsdagavond met 2-1 ingeblikt tijdens hun heenmatch in de halve finales van de Champions League. Analist Wim De Coninck genoot van de wedstrijd en komt tot deze vaststelling: "Real Madrid is nog goed weggekomen."

  "Ik vreesde vooraf een tactisch steekspel, omdat Juventus met een extra verdedigende middenvelder speelde en Real-trainer Ancelotti een extra middenvelder in de plaats bracht voor aanvaller Chicharito", zegt De Coninck aan Sporza.

  "Maar vooral dankzij Juventus, dat verrassend offensief begon en verdiend op voorsprong kwam, is het een vrij open en goeie wedstrijd geworden. Het was het niveau van een halve finale in de Champions League waardig."

  "Juventus speelde met een compact blok dat vrij ver van het eigen doel stond, goed pressende spelers op doelman Iker Casillas en met een sterke Pirlo die de mensen tussen de lijnen, vooral Tevez dan, vond. Het was vooral in de rug van Kroos en Ramos dat de ruimte lag."

  "Het duurde een tijdje voor Real zich aan het spel van Juventus kon aanpassen, maar iets voor het halfuur kwam het dan op gelijke hoogte. Ronaldo kon scoren na een zeer slimme loopactie zonder bal. De voorbereiding van die zeer belangrijke uitgoal was het beste dat Real laten zien heeft."

  "Het zal moeilijk worden voor Real om de 0 te houden"

  "We dachten dan dat Juventus met zijn dertigers zou instorten na een zware eerste helft waarin het veel meer dan Real had moeten lopen, maar dat is niet gebeurd. Juventus counterde Real prachtig uit na een hoekschop voor Madrid en kwam op 2-1."

  "Daarna paste Juventus-coach Allegri zijn systeem aan en zette hij vijf man in de defensie onder het motto: Real is één keer teruggekomen, maar een tweede keer zal het niet gebeuren."

  "Ik moet zeggen: Allegri, die bij zijn vorige club Milan veel ter discussie stond en bij Juventus met grote vraagtekens onthaald werd, blijkt een groot tacticus te zijn en schakelt op het goeie moment geregeld over van systeem."

  "Real is niet meer aan een kans gekomen, tenzij die halve voor Ronaldo. En zo was het Llorente die op het einde nog een grote kans kreeg voor Juventus, maar ze miste. Dat kan volgende week nog wel eens de doorslag geven, want het is een groot verschil om voor de terugwedstrijd met 2-1 of 3-1 naar Madrid te trekken."

  "De conclusie is dat Real goed wegkomt", besluit De Coninck. "Maar ze hebben wel gescoord, wat het opzet was. Of het dan 1-1 of 2-1 is, maakt niet zo veel uit. Nu hebben ze dezelfde opdracht als tegen Atletico in de kwartfinale, toen ze daar 0-0 speelden, namelijk met 1-0 winnen om door te stoten."

  "Real zal het moeilijk hebben om de 0 te houden"

  "Maar Juventus heeft een veel betere indruk gemaakt op mij dan Atletico, dus vrees ik dat Real een ongelofelijk vette kluif aan Juve zal hebben en dat het moeilijk zal zijn om de 0 te houden, want telkens als de Italianen konden, kwamen ze met veel volk en snelheid naar voren. Dat zullen ze in Madrid ook doen, en daar zal Real op een bepaald moment meer ruimte moeten weggeven..."

  Analyse van Wim De Coninck: