• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tweedeklasser Antwerp heeft zijn licentie beet

  Antwerp voetbalt ook volgend seizoen in tweede klasse. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft beslist dat de oudste club van het land toch een licentie krijgt. "We zijn supertevreden", zegt Antwerp-CEO Gunther Hofmans.

  "We hebben enkele zware maanden achter de rug. Door de licentieperikelen hebben we van dag tot dag geleefd, maar nu zijn we supertevreden dat we onze licentie behaald hebben. Ik wil iedereen bedanken die er keihard aan heeft meegewerkt", vertelt Gunther Hofmans aan Sporza.

  "Om de mensen ervan te overtuigen dat we positief bezig zijn, hebben we ervoor gezorgd dat er genoeg borgen zijn. We werken al 3,5 jaar keihard om de schuldenberg uit het verleden weg te werken. Daar hebben we al een heel eind van gedaan en nu zitten we in de laatste fase."

  "We hebben de mensen overtuigd dat we op de goeie weg zijn, maar de zorgen zijn nog niet verdwenen. De weg is nog lang. Een schuldenberg van 22 miljoen euro werk je niet op drie à vier jaar weg. Daar zullen we ook de komende jaren hard aan blijven werken. En dan kan Antwerp nog een mooie toekomst tegemoet gaan."

  "We hebben een toekomstvisie waarmee we Antwerp opnieuw op de kaart kunnen zetten, maar het was worstelen om iedereen daarvan te overtuigen. Ik ben blij dat we daarin geslaagd zijn. We hebben nu een serieuze stap vooruit gezet, naar een toekomst zonder perikelen volgend jaar."

  "Het blijft wel een moeilijk verhaal in tweede klasse. Gelukkig kunnen wij rekenen op onze fantastische achterban. Dat helpt ons financieel een heel eind vooruit. Maar veel clubs hebben het wel moeilijk. De bond zou ook kunnen proberen om de clubs in tweede klasse beter te helpen. Het moet van twee kanten komen."