• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KBVB vervolgt Charleroi voor spandoek tegen Standard

  Charleroi moet een sanctie vrezen voor een spandoek tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard in de play-offs. "Ultras islamistes, les seuls à décapiter, c'est vous", was de boodschap van de Charleroi-fans. Volgens de Voetbalbond "zet die boodschap aan tot haat".

  De boodschap "Ultras islamisten, de enigen die onthoofd moeten worden, zijn jullie" was natuurlijk gericht aan de Standard-supporters. Zij hadden begin dit jaar tijdens Standard-Anderlecht een tifo gebruikt waarin Steven Defour onthoofd werd.

  "Dat was helaas een flinke uitschuiver", vertelde Peter Vandenbempt vorige week in Extra Time. "Mehdi Bayat (algemeen directeur Charleroi) had er na de match ook nog vrij veel sympathie voor. Hij feliciteerde hen net niet. Als je Standard veroordeelt, dan is dit van hetzelfde niveau. Er moet tegen opgetreden worden. Dit is nergens voor nodig."

  De Belgische Voetbalbond deelt dat standpunt, want Charleroi moet een sanctie vrezen. "We vervolgen Charleroi op basis van "aanzetten tot haat"", meldt de KBVB.

  "Charleroi kan zich volgende dinsdag verdedigen voor de Geschillencommissie, die over de straf zal oordelen. Dat kan gaan van een boete tot het opleggen van een wedstrijd met gesloten deuren."