• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Depoitre wordt 2 duels geschorst, Proto gaat vrijuit

  Depoitre ontsnapt niet aan een straf.

  De Geschillencommissie heeft vandaag Silvio Proto, Laurent Depoitre en Mehdi Carcela ontvangen. Ze moesten zich verantwoorden voor fouten waarvan de Reviewcommissie vond dat ze onvoldoende bestraft werden. In het geval van Proto en Carcela volgde de Geschillencommissie die visie niet en zij kregen geen straf. Voor Gent-spits Depoitre komt er wel een schorsing. Hij moet twee matchen brommen. Gent kan wel nog in beroep gaan.

  Anderlecht-doelman Silvio Proto moest zich bij de Geschillencommissie verantwoorden voor zijn fout op Kortrijk-speler Chevalier, die de bal bij die fase wel in doel kon werken. Scheidsrechter Joeri Van de Velde liet de actie onbestraft.

  Maar de Reviewcommissie en het Bondsparket waren het daar niet mee eens. "Proto raakt de bal niet en tackelt op volle snelheid en met gestrekt been", luidde de argumentatie van de Reviewcommissie.

  Het Bondsparket vroeg dan ook een effectieve schorsing van één speeldag en een voorwaardelijke straf van één speeldag. Er werd ook een boete van 800 euro geëist.

  Anderlecht was het duidelijk niet eens met het standpunt van het Bondsparket. Op de zitting vanmiddag liet de club een filmpje zien met zware tackles die niet door de Reviewcommissie werden bestraft.

  Anderlecht vroeg de vrijspraak en kreeg de Geschillencommissie achter zich. Proto wordt niet geschorst. "Zijn beweging is snel en te laat, maar hij trekt ook zijn been terug op het moment dat hij Chevalier gaat raken, duidelijk om het contact te vermijden", is de argumentatie.

  Depoitre wordt wel geschorst

  Gent-spits Laurent Depoitre ontsnapte niet aan een schorsing. De Reviewcommissie vond zijn tackle op de enkel van Duarte "gemeen". "Hij gaat excessief en gewelddadig te werk en brengt de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar."

  Het Bondsparket vroeg twee speeldagen effectief voor Depoitre en die eis werd gevolgd door de Geschillencommissie. Hij mist, tenzij Gent in beroep gaat, de matchen tegen Charleroi en Club. Hij moet ook een boete van 800 euro betalen.

  Geen schorsing voor Carcela

  Ook Standard-middenvelder Mehdi Carcela werd door de Reviewcommissie op het matje geroepen. De commissie zag hem een slag uitdelen aan Kortrijk-speler Tomasevic.

  Het bondsparket zag evenwel geen graten in de actie en de Standard-speler wordt dan ook niet gestraft.