• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  BMC legt zijn boontjes te week op Caruso, Gilbert stelt doelen bij

  Damiano Caruso is de klassementsman van BMC.

  BMC heeft zijn ploeg bekendgemaakt voor de Giro. De Italiaan Damiano Caruso is de kopman. Philippe Gilbert is er ook bij, maar de twijfels zijn nog niet weg na zijn zware val in de Waalse Pijl. "Ik heb mijn doelen moeten bijstellen", zegt Gilbert.

  BMC komt zaterdag met veel ambities aan de start van de Giro in San Remo. Het team hoopt meteen de roze leiderstrui te pakken in de ploegentijdrit. "We willen een goeie start maken en proberen te winnen in een van de eerste etappes", zegt ploegleider Valerio Piva.

  "Voor de rest van de Giro zal de ploeg in functie rijden van Damiano Caruso. In de bergen krijgt hij de steun van Darwin Atapuma. Een plaats in de top vijf van het eindklassement zou een mooi resultaat zijn."

  "De ploeg heeft me veel verantwoordelijkheid gegeven", beseft kopman Caruso. "Vorig jaar heb ik een goeie Vuelta gereden en in de Giro wil ik nog beter doen. Een toptienplaats is realistisch, maar stiekem hoop ik nog beter te doen. We zullen er meteen moeten staan, want de start belooft zwaar te worden."

  Philippe Gilbert is er voor het eerst sinds 2009 nog eens bij in de Giro, maar zit wel nog altijd met twijfels na zijn val in de Waalse Pijl. "Ik heb daar nog altijd last van, het wordt een moeilijke Giro voor mij", weet onze landgenoot.

  "Ik heb hard gewerkt aan mijn terugkeer, maar ik heb wel mijn doelen moeten bijstellen. Ik weet niet of ik mijn beste niveau zal halen. Ik hoop dat we een goeie start kunnen maken in de ploegentijdrit en daarna zal ik het dag per dag bekijken of ik iets kan doen."

  De BMC-selectie voor de Giro:

  • Darwin Atapuma (Col)
  • Brent Bookwalter (VS)
  • Marcus Burghardt (Dui)
  • Damiano Caruso (Ita)
  • Silvan Dillier (Zwi)
  • PHILIPPE GILBERT
  • Stefan Küng (Zwi)
  • KLAAS LODEWYCK
  • Rick Zabel (Dui)