• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador gaat met sterk team voor Giro-winst

  Contador begint met vertrouwen aan de Giro.

  Tinkoff-Saxo heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de Ronde van Italië, die zaterdag begint. Met Basso, Kreuziger en Rogers krijgt de Spanjaard heel wat ervaring mee. "Ik ben ervan overtuigd dat we een sterk team gebouwd hebben rond Contador", zegt ploegleider Steven de Jongh.

  Contador won de Giro al twee keer, in 2008 en 2011. Die tweede zege moest hij later weer afgeven na een dopingschorsing. Volgens Steven de Jongh is de ploeg heel gedreven om Contador aan een nieuwe overwinning te helpen.

  "Het algemene klassement is natuurlijk het belangrijkste doel. Voor de vlakke ritten kunnen we rekenen op Manuele Boaro, Matteo Tosatto en Chris Juul-Jensen. In het middengebergte is het dan aan Sergio Paulinho, Ivan Rovny en opnieuw Boaro."

  In het hooggebergte krijgt Contador de steun van Ivan Basso, zelf tweevoudig Giro-winnaar, Roman Kreuziger en Michael Rogers. Die laatste wordt uitgespeeld als wegkapitein.

  "Er kan veel gebeuren tijdens die drie weken, maar als Contador fris blijft en niet valt, kan hij zeker een rol van betekenis spelen in het algemene klassement", zegt De Jongh.

  Alberto Contador liet zelf vorige week al weten dat hij met vertrouwen uitkijkt naar de Ronde van Italië. "Mijn laatste voorbereiding richting Giro - op de Teide - is heel goed verlopen. Ik zit ook al op mijn competitiegewicht voor de Giro", klonk het toen.

  Dit zijn de negen namen:

  • Alberto Contador (Spa)
  • Ivan Basso (Ita)
  • Manuele Boaro (Ita)
  • Christoper Juul-Jensen (Den)
  • Roman Kreuziger (Tsj)
  • Sergio Paulinho (Por)
  • Michael Rogers (Aus)
  • Ivan Rovny (Rus)
  • Matteo Tosatto (Ita)