• home
 • video
 • pas verschenen

  Oulare: "Opnieuw zo'n gemakkelijke tegengoal. Dat is niet normaal"

  Club Brugge stond de voorbije weken garant voor het ophalen van een achterstand, maar gisteren liep het fout tegen Standard. Club verloor met 1-0 en die tegengoal riep veel vragen op bij aanvaller Obbi Oulare. Coach Michel Preud'homme was dan weer niet te spreken over de wedstrijddag van de kraker tegen Standard.

  In zijn vorige Play-off I-wedstrijden kwam Club Brugge telkens op achterstand, maar de competitieleider kon bijna altijd de openingsgoal van de tegenstander uitwissen. Op het veld van Kortrijk, op de tweede speeldag, lukte dat evenwel niet en ook tegen Standard kwam er gisteren geen nieuw hoofdstuk in het verhaal van de "Comeback kids".

  "We staan nog altijd aan de leiding, maar we komen telkens op achterstand door hetzelfde type acties. We pakken die doelpunten te gemakkelijk. Ik vind dat niet normaal", was Club Brugge-spits Obbi Oulare (19) bij Stadion hard voor zijn ploegmaats.

  "Gezien mijn leeftijd is het misschien niet aan mij om dat te zeggen, maar als je zes keer op een rij een achterstand moet ophalen, dan verlies je punten. Ik hoop dat het de laatste keer was en dat we hier uit leren."

  "Het moest er eens van komen", klonk doelman Mathew Ryan nuchter. "Op Sclessin was dat helaas het geval. We hadden enkele kansen, maar scoren niet. Wat gebeurd is, is gebeurd. We hebben nu eindelijk een paar dagen vrij. Deze week kunnen we gebruiken om ons hoofd vrij te maken."

  Preud'homme: "Waarom mochten we niet op zondag spelen?"

  Michel Preud'homme foeterde na afloop op de kalender van de play-offs. "Vorig weekend moesten we op zondag (tegen AA Gent) spelen. Dat was logisch na onze Europese match tegen Dnipro", begon de Club-coach zijn verhaal.

  "Woensdag speelden we tegen Charleroi, dat vorig weekend een dag eerder had gespeeld dan wij. En nu spelen we op zaterdag tegen Standard, dat dinsdag al gespeeld had. Waarom konden wij niet zondag tegen Standard spelen?"

  De verklaring: de Luikse politie gaf geen toestemming voor een zondagwedstrijd tegen Club. "Ach, in de competitie hebben we altijd op zondagnamiddag tegen Standard gespeeld", repliceerde Preud'homme.

  "En nu mag het niet. Ik klaag niet, ik stel het gewoon vast. Dat kan een uitleg zijn voor het feit dat mijn spelers tekortschoten tegen Standard."