• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Deze situatie kom je als coach gelukkig niet vaak tegen"

  Peter Maes beseft dat het verwerkingsproces nog even kan duren.

  Lokeren verloor gisteren op het veld van Westerlo, maar niemand bij de Waaslanders die daar veel belang aan hechtte. De dood van Gregory Mertens spookte nog door de hoofden. "Wij zijn één groep en verwerken dit samen", zei Lokeren-trainer Peter Maes.

  Lokeren had graag  een resultaat neergezet op Westerlo als eerbetoon aan Gregory Mertens. Maar de spelers van Peter Maes waren vooral in het hoofd niet fris genoeg om terug te komen na een 3-0-achterstand.

  "Ons verlies is zo groot, dat de wedstrijd van ondergeschikt belang is", zei Maes na de wedstrijd. "Als we dan zo'n tegenslag krijgen in de wedstrijd, dan gaan de kopjes naar beneden. Dat was te verwachten."

  "Op veel adrenaline hebben we de bakens nog proberen verzetten. Ik ben al blij dat we onze rug gerecht hebben in de tweede helft en geknokt hebben voor de familie. We hopen dat Gregory heeft kunnen meekijken vanboven."

  Maes kreeg van zijn spelers complimenten over de manier waarop hij deze week een steun was voor zijn groep. "Deze situatie kom je als trainer, gelukkig, niet vaak tegen. Hoe je moet reageren? In de eerste plaats ben je er om een groep te helpen. Deze week konden we niet resultaatgericht werken."

  "We zijn één groep en verwerken dit samen. Het is belangrijk om als trainer een te zijn met de groep. Steun geef je aan elkaar. Respect ook voor onze supporters, die massaal aanwezig waren in Westerlo en hun steun hebben betuigd aan de familie. We staan nog voor een moeilijke week en zullen volledig in dienst staan van de familie."

  "De spelers krijgen nu twee dagen rust om alles te verwerken in familiale kring. Dat is de beste manier, denk ik. Hier geraak je niet zomaar over. Gregory was 24 jaar, ik heb zelf een dochter van 24. Zo'n nieuws krijgen, kan je je gewoon niet voorstellen."