• home
 • video
 • pas verschenen

  Het huiswerk van Lefevere: deze toppers zijn einde contract

  Boonen, Kwiatkowski, Stybar, Cavendish, Uran en Alaphilippe: allemaal einde contract.

  Patrick Lefevere staat voor drukke maanden. De manager van Etixx-Quick Step moet proberen om zijn succesformatie bij mekaar te houden. Geen evidente opdracht, want het contract van heel wat toppers loopt af. In de kranten van Het Mediahuis en Het Laatste Nieuws schept Lefevere meer duidelijkheid.

  Patrick Lefevere over Tom Boonen

  Zijn contractsituatie hangt af van het sportieve: hoe lang wil hij nog doorgaan? Ik ben zoals elk jaar met hem en zijn manager gaan eten en dan blijkt dat hij daar zelf nog niet uit is. De klassiekers hadden klaarheid kunnen scheppen, maar die heeft hij gemist.

  Ik heb de indruk dat het voor Tom allemaal niet zo dringend is. Hij heeft nog altijd een grote aantrekkingskracht, maar er moet sportief wel iets tegenover staan. Laten we de Giro afwachten. We stomen hem klaar voor het BK en het klassieke najaar.

  Patrick Lefevere over Michal Kwiatkowski

  Dat hij volgens de geruchtenmolen met Sky onderhandelt? Ik weet dat zijn manager van alles durft uit te halen. Als het waar is, dan zal ik daar slecht op reageren. Wegens het principe: als je weg wil, zeg het dan ook.

  Kwiatkowski zegt dat hij wil blijven, als de prijs aangepast wordt. Die kun je natuurlijk zo hoog leggen dat ik hem toch moet laten gaan.

  Patrick Lefevere over Mark Cavendish

  Ik heb altijd gezegd dat ik in niemands portefeuille wil zitten. Principieel. Wat als Cavendish drie ritten wint in de komende Ronde van Frankrijk? We hebben al even gesproken. Mark zegt dat hij heel gelukkig is en graag bij onze ploeg wil blijven.

  Patrick Lefevere over Zdenek Stybar

  Iedereen gaat ervan uit dat een team met een Tsjechische eigenaar zeker een Tsjechische renner wil houden, maar Zdenek Bakala laat mij daar autonoom over beslissen. Anderzijds: hij is natuurlijk ook niet ongevoelig voor een landgenoot als Stybar. Feit is: er is geen extra budget beschikbaar en de prijs van geen enkele renner van mij daalt.

  Patrick Lefevere over "opportuniteiten"

  John Degenkolb zou een mooie opvolger van Tom Boonen zijn. Twee jaar geleden was er een kansje, maar bepaalde mensen in de ploeg waren niet helemaal overtuigd. Intussen wel. Ik denk dat hij tot eind 2016 bij Giant vast zit. Je weet nooit wat er daarna mogelijk is.

  Of mijn budget onbeperkt is? Neen, tenzij er zich echt een opportuniteit aanbiedt. Dan bel ik naar Bakala en nemen we samen een beslissing. Stel dat Astana ontploft was en Nibali kwam vrij, dan spreek je van een opportuniteit. Maar ik ben ook geen lijkenpikker.