• home
 • video
 • pas verschenen

  Wimbledon-winnaars krijgen 2,6 miljoen euro

  De opvolgster van Kvitova krijgt acht procent meer prijzengeld.

  Na Roland Garros trekt ook Wimbledon het prijzengeld op. In totaal wordt er 37,4 miljoen euro verdeeld onder de spelers. Dat is zeven procent meer dan vorig jaar. Het toernooi schuift ook een week naar achter op de kalender.

  De winnaars van het enkelspel op het grastoernooi krijgen elk 2,6 miljoen euro. Dat is 8 procent meer dan wat Novak Djokovic en Petra Kvitova vorig jaar kregen. Voor wie al in de eerste ronde wordt uitgeschakeld, ligt er een cheque van 40.500 euro klaar.

  In het dubbelspel gaat het prijzengeld met vijf procent en dat zowel bij de mannen, vrouwen als in het gemengd dubbel. De grootste stijging is er in het rolstoeltennis. Daar deelt de organisatie 28 procent meer geld uit.

  Wimbledon schuift weekje op

  Wimbledon vindt dit jaar plaats van 29 juni tot 12 juli. Voor het eerst krijgen de spelers drie weken tussen Roland Garros en Wimbledon om de omschakeling van gravel naar gras beter te verwerken.

  De mannen kunnen zich via de nieuwe toernooien van Stuttgart (8-14 juni) en Nottingham (21-28 juni) voorbereiden. Van 8 tot 14 juni kunnen ook de vrouwen zich in Nottingham klaarstomen voor het derde grandslamtoernooi van het jaar.