• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Union: "Wij willen naar eerste klasse"

  Van Der Borght ziet in Brussel plaats voor twee eersteklassers (archief).

  Union Sint-Gillis promoveert naar tweede klasse. Afscheidnemend voorzitter Alain Van Der Borght spreekt zich in Het Nieuwsblad uit over de ambities van de club: "Op termijn wil Union naar eerste klasse."

  Van Der Borght stopt na twee jaar als voorzitter van de Brusselse club. In Het Nieuwsblad blikt hij terug op die periode en kijkt hij ook vooruit: "De volgende stap wordt de groei naar een stabiele tweedeklasser."

  De voorzitter kreeg drie jaar om Union naar tweede klasse te brengen, maar slaagde dus al na twee jaar in zijn missie. "Ik beleefde hier twee schitterende jaren. Met de promotie naar tweede klasse werd een eerste stap gezet."

  Voor volgend seizoen heeft Van Der Borght een duidelijk doel: "We proberen al meteen mee te draaien in de linkerkolom. De derde stap wordt dan de doorbraak naar de eerste klasse."

  Is er naast Anderlecht wel plaats in Brussel voor een tweede ploeg in eerste klasse? "Brugge had de voorbije jaren twee clubs in eerste klasse. In een wereldstad als Brussel moet er ook plaats zijn voor twee eersteklassers."

  De ploeg kan voor volgend seizoen alvast rekenen op Jürgen Baatzsch, de hoofdaandeelhouder. die ook de nieuwe voorzitter wordt. "We beschikken met onze sportief manager Jacques Urbain ook over een kanjer die in zijn carrière maar liefst elf titels vierde", vertelt Van Der Borght.

  "Ook op financieel vlak moeten we uiteraard bijspijkeren. Het derde echelon is dat van de infrastructuur." Tegen 2019 zal er een nieuwe tribune met 3000 zitjes beschikbaar zijn. "Dat vind ik naast de promotie naar tweede klasse de mooiste realisatie onder mijn bewind."

  Van Der Borght heeft er vertrouwen in dat Union een waardige opvolger zal vinden voor succestrainer Drazen Brncic. "Er liggen intussen dertig kandidaturen op mijn bureau. Wees gerust dat we keuze zat hebben. Op sportief vlak moeten we uiteraard versterken, maar het geraamte van de ploeg ligt nog onder contract."