• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Lion Jonathan Tabu ruilt Berlijn voor Milaan

  Jonathan Tabu moet Olympia Milaan aan de Italiaanse titel helpen.

  Point guard Jonathan Tabu verkast per direct van ALBA Berlijn naar Olympia Milaan. Hij heeft bij de Italiaanse topclub een contract ondertekend tot het einde van het seizoen. Milaan begint als leider aan de play-offs in de Italiaanse Lega A.

  Jonathan Tabu kwam dit seizoen amper in actie in de Duitse competitie door een borstspierblessure die hem vier maanden aan de kant hield. Sinds zijn terugkeer had hij moeite om zich in de ploeg te knokken.

  "Ondanks zijn blessure in het voorseizoen, heeft Jonathan altijd blijk gegeven van een professionele houding. We wensen hem het allerbeste in de toekomst", zegt sportief directeur Demirel.

  De point guard ondertekent bij Milaan een contract tot het einde van het seizoen en moet de regerende Italiaanse kampioen opnieuw aan de titel helpen. "Na mijn blessure in de voorbereiding, was het niet gemakkelijk voor mij. Toch was mijn periode in Berlijn onvergetelijk. Ik bewaar goede herinneringen aan de stad, mijn ploegmaats en de supporters."

  Tabu won in het verleden drie Belgische titels met Charleroi en beproefde nadien zijn geluk in Italië, Spanje en Duitsland.