• home
 • video
 • pas verschenen

  "Islamistische Ultras, de enigen die onthoofd moeten worden zijn jullie"

  Opvallend beeld in Charleroi.

  Mooie en minder mooie spandoeken in Charleroi, de zoon van Michel Preud'homme die zijn vader verdedigt op Twitter, "Riga, démission" en zwijgende Standard-spelers: de opvallendjes van speeldag 4 in de play-offs op een rijtje.

  Zoon van Preud'homme beantwoordt kritiek

  Club Brugge sleepte zondagavond in Gent op de valreep een gelijkspel uit de brand. Na de 2-0 bij de rust was er voor AA Gent nochtans geen vuiltje aan de lucht. Hier en daar klonk leedvermaak in de richting van Club-trainer Michel Preud'homme, die tussen 2008 en 2010 de lakens uitdeelde in Gent. De zoon van Michel, Guilian, neemt het op Twitter op voor zijn vader.

  Indrukwekkend spandoek in Charleroi

  Dat de sfeer in Charleroi al jaren niet meer zo goed geweest is, hoeft intussen niet meer gezegd. Net voor de aftrap van de uitverkochte kraker tegen Standard lieten de supporters van de thuisploeg zich van hun beste kant zien en gaven ze hun ploeg een extra duwtje in de rug met een spandoek dat de hele breedte van hun tribune in beslag nam. Het feest erna mocht ook gezien worden.

  Charleroi-fans kaatsen de bal terug

  Toch was het niet al jubel en jolijt, want er waren ook minder fraaie spandoeken te zien. Zo hing net boven de reclameborden een doek met het opschrift "Islamistische Ultras, de enigen die onthoofd moeten worden zijn jullie". Daarmee namen de fans van Charleroi de Standard-tifo aan het adres van Steven Defour op de korrel. Dit soort spandoeken kan de club duur te staan komen als de KBVB of het ministerie van Binnenlandse Zaken beslist om actie te ondernemen.

  "Riga, démission!"

  Bij Standard was er minder reden tot lachen. Nu rood-wit in POI na het verlies in Charleroi al op acht punten van leider Club Brugge staat, mogen de titelambities in de kast. Toen trainer José Riga het in de 79e minuut waagde om Trebel naar de kant te halen voor Ono, was de maat vol bij de supporters. Ze riepen luidkeels om het ontslag van hun trainer.

  Spreken is zilver, zwijgen is goud

  De spelers van Standard hadden na afloop niet veel zin om met de pers te praten. Alleen Arslanagic, Andrade en Mujangi Bia getroostten zich de moeite om de pers toch enkele quotes te geven. De rest van de diep teleurgestelde Standard-delegatie verliet het stadion door een achterpoortje, tot ongenoegen van heel wat media.

  Vaderlijke aai over de bol

  Oostende sprokkelde drie punten in het Kuipje van Westerlo. Knowledge Musona scoorde de 0-1, maar kreeg het ook zwaar te verduren. Zo ging de aanvaller uit Zimbabwe neer na een trap op zijn kuit en moest hij behandeld worden door de dokter. Wanneer Musona opgelapt is, aait dokter Goossens het gras uit zijn haar.

  Koddig spelertje bespeelt de tv-camera

  De rol van Waasland-Beveren in PO II is volledig uitgespeeld na de 0-2-nederlaag tegen Zulte Waregem. Net voor de aftrap hadden de kleine mascottes van Waasland-Beveren er nog een goed oog in, zo bewijst dit beeld van een telegeniek knaapje.

  Leko en Lokeren: is er een nieuwe romance in de maak?

  Nu de geruchten weer aanzwellen dat Peter Maes volgend seizoen aan de slag gaat bij RC Genk, wordt druk gespeculeerd over diens mogelijke opvolger in Lokeren. Daarbij valt de naam van Ivan Leko. Leko verdedigde als speler de kleuren van Lokeren, maar stopte daar in februari 2014 om coach te worden van OHL. Voor Lokeren-Moeskroen registreerde de camera alvast het blije weerzien tussen Leko en ploegafgevaardigde Willy.